"İnsan öldürme tecrübesi edinmek için 39 sivili katletmişler!"

Avustralya Genelkurmay Başkanı General Angus Campbell, Avustralyalı askerlerin insan öldürme tecrübesi edinmek için Afganistan'da 39 sivili katlettiğini ifade etti. 

DÜNYA 20.11.2020, 15:00
"İnsan öldürme tecrübesi edinmek için 39 sivili katletmişler!"

Avustralyalı askerler tarafından Afganistan'da savaş suçu işlendiğine ilişkin bir rapor ortaya çıktı.

Avustralya Savunma Kuvvetleri Genel Müfettişi tarafından yayınlanan raporda, Avustralyalı askerlerin Afganistan'da yaşayan 39 sivili öldürdüğü ifade edildi. Söz konusu rapor için yüzlerce kişinin dinlendiği ve 25 Avustralyalı askerin karıştığı olayların değerlendirildiği öğrenildi. 

Konuya ilişkin açıklama Avustralya Genelkurmay Başkanı General Angus Campbell'den geldi.

Campbell, 39 sivilin kasten öldürüldüğünü kabul ederek tüm Afganistan halkına özürlerini iletti. 

Rapor ile Avustralyalı askerlerin sahip oldukları savaşçı kültüre ait kayıtların ortaya çıktığını belirten Campbell, söz konusu raporun "utanç verici" olduğunu söyledi. 

Campbell, 39 sivilin sıcak savaş ortamı içerisinde öldürülmediğine işaret etti. 

25 Avustralyalı acemi askerin insan öldürme tecrübesi kazanmayı hedeflediğini belirten Campbell, söz konusu askerlerin bu nedenle 39 sivili "kan alma" metodu ile katlettiklerini belirtti.

Campbell, aralarında köylü ve çiftçilerin bulunduğu sivillerin ürkütücü bir soğukkanlılık içerisinde öldürüldüğünü söyledi. 

Avustralya Savunma Kuvvetleri (ADF) adına Afganistanlılara seslenen Campbell, Avustralyalı askerler tarafından işlenen tüm suçlar için tüm samimiyetiyle özür dilediğini ifade etti. 

Avustralya'nın, "sözde" barışı korumak için Afganistan'da yaklaşık 400 asker bulundurduğu biliniyor.

Yorumlar (0)