İngiltere’ye “süper grip” uyarısı: Binlerce kişiyi öldürebilir

Sağlık uzmanları İngiltere için büyük bir grip salgını uyarısı verdi. 20 bin kişinin hayatını kaybedebileceğini açıklayan İngiliz sağlık uzmanları, sağlık sisteminde de çökmeler yaşanabileceğine dikkat çekti.

DÜNYA 28.09.2022, 17:27
İngiltere’ye “süper grip” uyarısı: Binlerce kişiyi öldürebilir

Dünya genelinde görülen Corona virüs pandemisinin ardından İngiliz bilim insanları, İngiltere adına yeni bir uyarıda bulundu.

Rusya gazı kesti, güçlü grip geldi

Bu kış ayında grip salgınının çok sert olacağını aktaran Sağlık Güvenlik Ajansı (UKHSA) yetkilileri, 20 bin İngiliz vatandaşının hayatını kaybedebileceğine işaret etti.

UKHSA tarafından yapılan açıklamada, kış mevsimine girilmeden önce vatandaşlara “aşı olun” çağrısı yapıldı. Söz konusu durumda Rusya'dan gelen doğal gazın kesilmesinin önemli bir rol oynadığı ifade ediliyor. Bu yüzden ortaya çıkacak olan gribin çok güçlü olacağı ve İngiltere gibi diğer ülkeleri de etkileyeceği vurgusu yapılıyor.

“Sağlık sistemi çökecek” endişesi İngiltere’yi zorluyor

“Kendinizi koruyun ve sağlık alanında oluşacak yükü azaltın” açıklamasında bulunan UKHSA'nın üst düzey danışmanı Dr. Susa Hopkins’in bu ifadesi sağlık sistemin çökme olmasına karşı endişeyi gözler önüne serdi.

Ülke genelinde en son olarak güçlü grip durumunun 5 sene öncesinde görüldüğü ifade edildi. 2017 senesinde yaşanan salgın sırasında 20 binden daha çok kişinin yaşamını yitirdiği ve 40 binden daha fazla vatandaşın ise hastanelere yattığı dile getirildi.

Yorumlar (0)