İngiltere’nin düzensiz göçmenleri gönderdiği Ruanda: Kapımız herkese açık

Ruanda hükümeti, İngiltere’den gelecek olan sığınmacı ve göçmenlerin kalacağı tesislerin açılışını gerçekleştirdi. Misafirler toplumsal özellik ve cinsiyetlerine göre Hallmark, Desire Otel ya da Hope Hostel’e yerleştirilecekler. 

DÜNYA 20.05.2022, 14:58 22.05.2022, 10:25
İngiltere’nin düzensiz göçmenleri gönderdiği Ruanda: Kapımız herkese açık

Ruanda Hükümet Sözcüsü Yardımcısı Alain Mukurarinda tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere’den Ruanda’ya gönderilecek olan sığınmacı ve göçmenlerin kalacağı tesislerin açılışı yapıldı. Toplumsal özellik ve cinsiyetlerine göre Hallmark, Desire Otel ve Hope Hostel olmak üzere üç farklı sınıfa ayrılacak göçmenlerin tüm ihtiyaçları düşünüldü. Mukurarinda, söz konusu hazırlık ve sığınmacı gönderilmesi hakkında şunları dile getirdi: “Sığınmacı ve göçmenleri ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Biz tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bu ayın sonunda ilk göçmen grubunun tesislere yerleştirileceğini öngörüyoruz. Yaklaşık 50 kişiden oluşacağını bildiğimiz ilk grubun ülkemize ne zaman ayak basacağını tam olarak bilmiyoruz.”



“İngiltere’ye kaçak gidenlere ve bekarlara da kapımız açık”

“İngiltere’ye kaçak yollarla gidenlere, yaşlılara, bekarlara ve ailelere kapımız çık. Sığınmacı ve göçmen statüsünde tüm insanları ülkemize bekliyoruz. Her birini ağırlamak için üç farklı tesis hazırladık. Biz, ülkemize gelenleri hapsetmeyeceğiz. Onlara yalnızca ev sahipliği yapacağız. Ülkemize giren misafirlerin seyahat hakları da olacak. Ruandalıların sahip olduğu tüm hareket özgürlüğüne sahip olacaklar. İngiltere ile imzaladığımız sözleşmeye göre ülkemize gelen misafirler 5 sene boyunca tesislerimizde konaklayabilecek. Konaklama işlemlerinin tamamlanmasının ardından ise iltica başvurusu yapabilecekler.”

Yorumlar (0)