İngiltere’den Rusya’ya “kimyasal silah” tehdidi

İngiltere Savunma Bakanı Heappey, Rusya’nın Ukrayna’da kimyasal silah kullanması halinde Avrupa’nın nasıl ve ne derece tepki vereceği hakkındaki seçeneklerin masada olduğunu duyurdu. 

DÜNYA 12.04.2022, 13:16
İngiltere’den Rusya’ya “kimyasal silah” tehdidi

İngiltere Savunma Bakanı James Heappey, Zelenskiy’nin “Rusya, Mariupol’de kimyasal silah kullandı.” iddiaları üzerine basın açıklamasında bulundu. Rusya’nın Ukrayna’nın herhangi bir bölgesinde kimyasal silah kullandığı yönündeki raporların İngiliz hükümeti tarafından henüz doğrulanmadığını ifade eden Heappey, kimyasal silah kullanımının doğru olduğunun onaylanması halinde Putin ve Rusya’ya karşı tüm kozların oynanacağını kaydetti.



“Putin, tüm seçeneklerin masada olduğunu bilmeli”

“Eğer İngiliz hükümeti herhangi bir şekilde Rusya’nın Mariupol’de kimyasal silah kullandığını doğrularsa İngiltere ve Avrupa ülkelerinin Rusya ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşı uygulayabileceği tüm seçenekler masada. Putin, bunu bilmelidir.”



“Kimyasal silah varsa NATO da olabilir” mesajı 

“Böyle bir durum söz konusuysa NATO da bu savaşa doğrudan dahil olur mu?” sorusuna istinaden Heappey, “Tüm seçenekler masada. Çünkü Putin’in ve Rusya’nın kimyasal silah kullanımı hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu silahların kullanılmasına da hiçbir Batı ülkesi seyirci kalamaz. Rusya, bazı noktalarda sınırlarını aştı. Ancak bu sınır aşımlarına ve kimyasal silah kullanımına karşı ne şekilde yanıt vereceğimiz şu an için net değil.”

Öte yandan İngiltere Dışişleri bakanı Liz Truss, dün Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu. Rusya’nın Mariupol’de kimyasal silah kullandığı yönündeki raporların doğruluğu hakkında ayrıntılı şekilde çalıştıklarını aktardı.

Yorumlar (0)