İngiltere’de sebebi belli olmayan hepatit vakaları tespit edildi

DSÖ, İngiltere’de yaşayan 74 çocukta hepatit virüsünün tespit edildiğini ancak hastalığının sebebinin belli olmadığını dile getirdi.

DÜNYA 16.04.2022, 10:02
İngiltere’de sebebi belli olmayan hepatit vakaları tespit edildi

Dünya Sağlık Örgütü, yazılı bir açıklama ile Avrupa’daki hepatit vakalarını duyurdu. 5 Nisan günü İskoçya’da 10 yaş altındaki 10 çocukta ağır hepatit hastalığının görüldüğü ifade edildi. Öte yandan 8 Nisan günü de İngiltere’de 74 çocukta hepatit hastalığı tespit edildiği kaydedildi. 



Çocuklarda karaciğer yetmezliği oluştu

Açıklamada, virüsün hangi yollarla bulaştığı bilinmediği belirtilirken tespit edilen virüslerin laboratuvarda incelendiği ve hepatit görülen çocuklarda yaklaşık bir aydır kusma, karın ağrısı, ishal ve sarılık belirtilerinin gözlemlendiği duyuruldu. Ayrıca bazı vakaların karaciğer uzmanları tarafından incelendiği, 6 çocuğa karaciğer nakli yapılmak zorunda kalınacağı da ifade edildi.



Virüsün nasıl bulaştığı bilinmiyor

74 vakadan birinin hepatit virüsü taşıyan birine temas ettikten sonra hastalandığı belirlenirken diğer kişilerin hastalığı nasıl kaptığı hakkında net bilgi paylaşılmadı. Hepatit kaynaklı olan can kaybı ise bulunmuyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamasından sonra basın toplantısı düzenleyen İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı Klinik ve Yeni Çıkan Salgınlar Direktörü Dr. Meera Chang, virüsün nasıl bulaştığına dair ülke genelinde araştırmalar yapıldığını kaydetti. 

Yorumlar (0)