İngiltere’de vekil bıçaklı saldırıya kurban gitmişti: Yeni gelişme...

Geçtiğimiz günlerde İngiltere’de Muhafazakar Parti Milletvekili 69 yaşındaki David Amess, Essex’de kilisede yapılan bir toplantı sırasında bıçaklı saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti. Yapılan soruşturmada olayın terörle bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

DÜNYA 16.10.2021, 09:34 17.10.2021, 16:22
İngiltere’de vekil bıçaklı saldırıya kurban gitmişti: Yeni gelişme...

Londra Polis Teşkilatı’ndan Dean Haydon'ın, 1997'den bu yana milletvekili olan David Amess’in ölümüyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, olayın terörizmle bağlantısının olduğunu belirtti ve ilk soruşturmanın saldırının aşırı dinci bağlantılı bir eylem olabileceğini gösterdiğini ifade etti.

Londra Polisi, soruşturmanın bundan böyle Terörle Mücadele Birimi tarafından yürütüldüğünü bildirirken, henüz ismi kamuoyuyla paylaşılmayan saldırganın 25 yaşında bir İngiliz vatandaşı olduğu iletildi.

Polis araştırmalarını sürdürüyor

Soruşturma çerçevesinde polislerin şu an itibariyle belirlenen iki adreste inceleme yaptıklarının belirtildiği açıklamada, saldırganın tek başına hareket ettiği ve olayla ilgili başka bir kimsenin aranmadığı belirtildi.

Londra polisi olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ifade ederken, olayla ilgili görgü şahitlerinin veya olay hakkında bilgisi olması muhtemel kişilerin polisle iş birliği yapması ve ellerindeki delilleri güvenlik güçleri ile paylaşması istendi.

Yorumlar (0)