İngiltere’de kraliyet ailesi karşıtı protesto

İngiliz Milletler Topluluğu Günü'nü kutlayan kraliyet ailesi, monarşi karşıtları tarafından "Irkçı kraliyet ailesi" ve "Benim kralım değilsin” yazılı pankartlarla protesto edildi.

DÜNYA 14.03.2023, 16:07 15.03.2023, 13:15
İngiltere’de kraliyet ailesi karşıtı protesto

İngiltere'nin başkenti Londra'da İngiliz Milletler Topluluğu Günü kutlamalarında kraliyet ailesi rüzgarı esti. Prens William ve Prenses Kate Middleton da katılım sağladığı Westminster Abbey kilisesinde düzenlenen etkinlikte, Konsort Kraliçe Camilla ile Kral Charles en önde yer aldı.

Tören sırasında protesto sesleri duyuldu

Kral Charles, dini etkinliği ilk defa hükümdar sıfatında idare etti. Prenses Anne ile eşi Timothy Laurence, “Edinburgh Dükü” unvanı bulunan Prens Edward ve Edinburgh Düşesi olan eşi Sophie da törende hazır bulundu.

Bu seneki İngiliz Milletler Topluluğu Günü'nün ana teması ise "Sürdürülebilir ve Barışçıl Ortak Bir Gelecek Oluşturmak" şeklinde açıklandı. İçeride tören gerçekleştirilirken dışarıda ise protesto sesleri duyuldu.

Monarşi karşıtları, beraberinde getirdikleri "Irkçı kraliyet ailesi" ve "Benim kralım değilsin" yazılı pankartları kaldırarak tepki gösterdi.

Yorumlar (0)