İngiltere’de işçilerin grevi sebebiyle sokaklarda çöp yığınları oluştu 

Brighton kentinde temizlik işçilerinin grevi, sokaklarda çöp yığını oluşmasına sebep oldu. Ülkenin güneyindeki kentte en ünlü meydanlar, sağlık ve hijyen sorunlarıyla karşı karşıya. 

DÜNYA 18.10.2021, 09:56
İngiltere’de işçilerin grevi sebebiyle sokaklarda çöp yığınları oluştu 

İngiltere’de temizlik işçileri yaklaşık 2 haftadır grev yapıyor. Özellikle Brighton kentinde yapılan eylemde sokaklar, çöp yığınları ile dolmuş durumda.  



Maaş artışı talep ediyorlar 

Temizlik işçileri geçtiğimiz günlerde yerel meclisle görüşerek maaş artışı talep etmişti. Fakat yetkililer maaş artışı talebine olumsuz yanıt vermişti. Bunun üzerine işçiler greve gitmişlerdir. 2 haftadır süren grevde işçilerin meclis üyeleri ile anlaşamaması, grevin 30 gün boyunca devam etmesine öncülük edecek. 



Vatandaşların sağlığı tehdit altında 

İşçiler ve yerel meclis arasındaki gergin günler sürerken mahalle sakinleri bu grevin bir an önce sonlandırılmasını istiyor. Sağlığı tehdit altında olan vatandaşların büyük bir kısmı ise temizlik işçilerinin işlerinin önemli olduğunu ve bu sebeple onların yanında olduklarını ifade ediyor. Öte yandan bölgede yaşayan yerel bir sanatçı, çöplerin sokaklarda birikmesinin, sanatını icra etmesi yönünde olumlu etkisinin olduğunu aktarıyor. 



Meclis ve işçiler arasındaki görüşmeler sürüyor 

İşçi sendikası başkanı ve sendika yetkilileri, sık sık meclis yetkilileri ile görüşmelerde bulunuyor. Sorunun kısa sürede çözülmesi bekleniyor. 

Yorumlar (0)