İngiltere’de açlık düzeyi artıyor: Hükümete uzmanlardan “destek” çağrısı!

İngiltere’de milyonlarca çocuğun ve yetişkinin düzenli bir şekilde gıda tüketemediği ifade ediliyor. Bir İngiliz gazetesi tarafından yapılan habere göre, yükselen maliyetler kapsamında öğrencilerin öğle yemeğini geçiştirmek zorunda olduğuna dikkat çekildi.

DÜNYA 18.10.2022, 11:59 19.10.2022, 08:11
İngiltere’de açlık düzeyi artıyor: Hükümete uzmanlardan “destek” çağrısı!

İngiltere’de hayat maliyeti krizi ve bu hadisenin sebep olduğu açlık durumu ile ilgili araştırma yapan Londra merkezli Gıda Vakfı, milyonlarca kişinin beslenmesinin düzensiz olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz eylül döneminde, ortalama 5 düşük gelirli haneden 1'inin gıdaya ulaşımının zorluk yaşadığı ortaya çıktı.

İngiltere'de açlık düzeylerinde yükseliş

Bir İngiliz basın kuruluşu tarafından yapılan haberde, "Bu durum bizlere koronavirüs karantinasının zorlu olarak geçtiği ilk haftalarına nazaran daha çok kişinin aç kaldığı manasına geliyor. İnsanların açlık düzeyleri, ocak döneminden bu zamana kadar iki katından daha fazla yükseldi." denildi.

Geçtiğimiz ay ortalama 4 milyon çocuğun ve 10 milyon yetişkinin düzenli olarak gıda tüketemediğine dikkat çekildi.

“Gıda çalınması durumları yaşanıyor”

Ek olarak 800 bin öğrenciye ücretsiz bir şekilde okul yemeklerinin verilmesi istemine değinilirken, şu bilgiler de aktarıldı, "Aç kalan öğrencilerin sınıf arkadaşlarından gıda çaldığına yönelik haberler bulunuyor. Okul yemeklerinin fiyatlarını ödeyemedikleri için öğle yemeğini geçiştiriyorlar veya yalnızca bir dilim ekmeği öğle yemeği olarak tüketiyorlar."

“Açlık düzeyinin artması birçok sorunu beraberinde getirebilir”

Bütün bu gelişmelerin, ülkede bulunan savunmasız ailelerin korunmasına dair daha güçlü tedbirler alınması istemini tetiklediği vurgulandı.

Açlık düzeylerinin artmasından "endişe verici" şeklinde ifade edilirken, bu olayın artan stres, kap hastalığı, diyabet, obezite ve akıl hastalığı vakalarının ortaya çıkmasına neden olabileceği uyarısında bulunuldu.

“Durum kötüye gidiyor”

Söz konusu durum ile ilgili bir uzmanın, "Bu inceleme, öğretmenlerin gün içerisinde gördüğü şoke edici hayatı gözler önüne seriyor. Durum fazlasıyla korkunç ve gün geçtikçe kötüye doğru gidiyor. Yönetimin, ücretsiz okul yemeklerini bütün aileler adına geçerli yapması yönünde çağrıda bulunuyoruz." dediği belirtildi.

Yorumlar (0)