İngiltere, vizeleri otomatik olarak yenileyecek

İngiltere, koronavirüs salgını ile mücadelede destek veren yabancı sağlık çalışanlarının vizelerinin otomatik olarak yenileneceğini açıkladı.

DÜNYA 31.03.2020, 16:39 31.03.2020, 16:43
İngiltere, vizeleri otomatik olarak yenileyecek

İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel, "Dünyanın her yerinden doktorlar, hemşireler ve sağlık görevlileri, NHS'nin koronavirüsle mücadelesi ve hayat kurtarma çabalarında öncü bir rol oynuyor." dedi.

Sağlık çalışanlarının emeklerini takdir eden Patel, "Vize sürecinden rahatsız olmalarını istemiyorum." ifadelerini kullandı.

İngiltere'den gelen bu açıklama, vizeleri 1 Ekim'den önce sona erecek olan Ulusal Sağlık Hizmeti'nde (NHS) çalışan yaklaşık 2 bin 800 doktor, hemşire, paramedik ve bunların aile üyeleri için geçerli olacak.

Eleştirilere sebep olmuştu

Şubat ayında İngiltere, Brexit sonrası puanlara dayalı yeni bir göç sistemi için "Avrupa'dan ucuz emeğe" dayalı planları olduğunu açıklamış, eleştirmenler, önlemlerin NHS personelinde bir sıkıntıya neden olabileceğini söylemişti.

Ancak hükümet, yeni sistemin doktorları ve hemşireleri çekmek için imtiyazlı kurallara sahip bir NHS vize girişimi içereceğini kaydetmişti.

Yeni tip koronavirüs yüzünden Avrupa'da İtalya, İspanya, Almanya ve Fransa'nın ardından en çok etkilenen İngiltere'de şu ana dek 22 bin 141 vakanın ve bin 408 can kaybının olduğu açıklandı.

Yorumlar (0)