İngiltere ve ABD’den vatandaşlarına Ukrayna uyarısı geldi

İngiltere ve ABD, vatandaşlarından Ukrayna’ya seyahat gerçekleştirmemeleri ve orada bulunan vatandaşlarından da ülkeden ayrılmalarını istedi.

DÜNYA 12.02.2022, 00:22
İngiltere ve ABD’den vatandaşlarına Ukrayna uyarısı geldi

Ukrayna ve Rusya arasında Donbas’ta meydana gelen çatışmalar 2014 senesinden bu zamana dek sürerken an itibarıyla iki ülkenin arasında her an savaş çıkabileceği yönündeki endişeler, dünya kamuoyunun gündeminde.

İngiltere ve ABD, konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamalarda vatandaşlarına uyarıda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Çin Olimpiyatları bitmeden Ukrayna’yı Rusya’nın işgale başlayabileceğini kaydetti.

“Ukrayna’da işgal başlayabilir, ABD’lilerin ülkeden ayrılması gerekiyor”

Sullivan, Rusların Ukrayna’ya önce füze ve hava saldırıları gerçekleştirip ardından ise kara operasyonuyla işgali sürdürmesini beklediklerini ifade etti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan

“Yakın zamanda Biden, Putin ile telefonda konuşacak”

Gelecek 1 gün ile 2 gün içerisinde neler olabileceğinin bilinmediğini ve her an işgalin başlayabileceğini, bu durumda tahliye operasyonu gerçekleştiremeyeceklerini ifade eden Sullivan, şunları söyledi:

“Yakın zamanda Biden, Putin ile telefonda görüşme yapacak. Putin’iş işgal için nihai yöndeki kararı verip-vermediğine dair bilgimiz yok. Elimizdeki bilgiler ışığında her an saldırının başlayacağını söylemek istiyorum.”

“Olimpiyatlar bitmeden saldırı başlayabilir”

Sullivan işgalin olimpiyatlar esnasında başlayabileceğini kaydederek, “İstihbarat raporlarına girmeyeceğim fakat daha önce Çin olimpiyatlarının ardından işgalin olabileceği spekülasyonunun aksine şu anda açık bir şekilde söyleyebilirim ki Olimpiyatlar bitmeden başlayabilir.”

Sullivan bununla birlikte Rusların Kiev’e dair ani bir saldırıyla Ukrayna’nın başkentini ele geçirmek isteyebilecekleri iddiasında bulundu.

İngiltere’den de uyarı

Bir açıklama da İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından paylaşıldı.

Yapılan açıklamada Ukrayna’ya seyahat tavsiyesinin güncellendiği kaydedildi.

“Ticari araçlar halen bulunuyorken Ukrayna’dan ayrılın”

Açıklamada İngiliz vatandaşlarına Ukrayna’ya seyahat etmemeleri yönünde tavsiyede bulunarak, “Şu anda Ukrayna’da olan İngiliz vatandaşları da ticari araçlar halihazırda varken ayrılmalı.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)