İngiltere, Ukrayna'dan ithal edilen ürünlerin gümrük vergisini kaldırdı

İngiltere Maliye Bakanlığı yaptığı bir açıklama ile savaş halinde olan Ukrayna’ya yardım için Ukrayna’dan ihraç edilen ürünlerde gümrük vergisini kaldırdıklarını açıkladı.

DÜNYA 26.04.2022, 11:01 27.04.2022, 09:11
İngiltere, Ukrayna'dan ithal edilen ürünlerin gümrük vergisini kaldırdı

İngiltere Maliye Bakanlığı yaptığı açıklama ile savaş halinde olan Ukrayna’ya destek olmak amacıyla Ukrayna’dan ithal edilen ürünlerde gümrük vergisinin kaldırıldığını açıkladı. Yapılan açıklamada İngiltere’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar kapsamında Ukrayna halkını baskı altında tutmak adına kullanılabilecek teknolojik aletlerin ihracatının yasaklandığı bildirildi. Yapılan açıklamada ürünler tek tek sıralanmazken genel olarak izleme ve dinleme faaliyetlerinde kullanılabilecek teknolojik aletlerin ihraç edilmesinin yasaklandığı bildirildi.

“Ukrayna halkının uzun süreli refahını ve güvenliğini sağlamak amacıyla elimizden geleni yapacağız”

Yapılan açıklamada sözlerine yer verilen İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Anne-Marie Trevelyan şu sözleri kullandı:

İngiltere Putin’in acımasız saldırıları karşısında Ukrayna’nın verdiği mücadeleyi desteklemek ve Ukrayna halkının uzun süreli refahını ve güvenliğini sağlamak amacıyla elinden geleni yapmaya devam edecektir.

En çok tarımsal ürünler ithal ediliyor

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi’nin yaptığı çalışmalara göre İngiltere 2021 yılında Ukrayna’ya 670 milyon sterlin değerinde ihracat yaparken, Ukrayna’dan 830 milyon dolar değerinde ithalat yaptı. Ukrayna’da ithal edilen ürünlerin arasında mısır, buğday, arpa, Ayçiçek yağı ve pirinç gibi tarımsal ürünler yer alıyor.

Yorumlar (0)