İngiltere: Tedbirler artırılacak!

İngiltere yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasını yavaşlatmak için dün açıklanan yeni önlemlere insanlar tarafından uyulmaması halinde insanların 30 sterlinlik bir ceza ile karşılaşacaklarını ve daha sıkı önlemlerin alınacağını duyurdu.

DÜNYA 24.03.2020, 11:56 24.03.2020, 12:05
İngiltere: Tedbirler artırılacak!

İngiltere Kabine Ofisi Bakanı Michael Gove, bugün yaptığı açıklamada, hükümet tarafından alınan tedbirlere vatandaşların riayet etmemesi halinde 30 İngiliz sterlini kadar bir ceza uygulanacağını belirtti. Vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uymayıp, dışarıda olmaya devam etmesi halinde önlemlerin artırılacağını kaydeden Gove, "Polisin bir dizi icra aracı var ve elbette sabit ceza bildirimleri ve para cezaları bunlardan sadece biri. İnsanlar bu şekilde davranmaya devam ederse, sahip olduğumuz daha güçlü önlemler var" dedi.

Gove salgının daha fazla yayılmaması için gerekeni yapacaklarını söyleyerek, "Hükümetin verdiği ve polisin uygulamaya hazır olduğu açık tavsiyeye uymayan insanlar için uygun cezalar ve uygun mevzuat yürürlüğe girecek." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)