İngiltere tarihinin en sıcak yılbaşını yaşadı

İngiltere 31 Aralık ve yeni senenin ilk günü 1 Ocak’ta hava sıcaklıklarının rekor düzeye ulaşmasıyla ülke tarihinin en sıcak yılbaşını geçirdi.

DÜNYA 02.01.2022, 10:54
İngiltere tarihinin en sıcak yılbaşını yaşadı

İngiltere’de 31 Aralık yılbaşı arifesinde rekor sıcaklıklar sonrasında hava sıcaklığının bugün 16 derecenin üstüne çıkmasıyla ülke tarihinin en sıcak yılbaşı günü yaşandı. Ülkenin başkenti Londra’da bulunan St. James’s Park’ta 16.2 santigrat derece olarak yükselen sıcaklıkla “en sıcak yeni yıl günü rekoru” kaydedilmiş oldu. Öncesinde 1 Ocak gününde en yüksek sıcaklık 15.6 dereceyle 1916 senesinde İngiltere’nin güneyinde yer alan Cornwall’da kaydedilmişti. Meteoroloji Ofisi’nce 31 Aralkı gününde ülkenin Cheshire, Nantwich, Somerset ve Merryfield bölgelerinde kaydedilen 15.8 derecelik sıcaklıkla tarihin en yüksek yılbaşı arifesinin meydana geldiği kaydedildi.

Sıcaklıklar düşüş gösterecek

Meteroloji Ofisi’nden bir yetkili tarafından ülkede Aralık ayının sonuyla Ocak ayının başındaki ortalama sıcaklığın genellikle 7-8 santigrat derece arasında olduğunu, fakat güneybatıdan esmekte olan rüzgarların ülke genelindeki havanın daha da sıcak olmasına sebep olduğu kaydedildi.

Meteoroloji Ofisi’nce Azor Adaları’ndan geldiği ifade edilen sıcak subtropikal hava akaşının Salı günü itibarıyla Kuzey Kutbu’ndan esen soğuk rüzgarlara yerini bırakacağını ve hava sıcaklıkların düşeceği vurgulandı. Ofisi Salı gününe dek Edinburgh’da gündüz sıcaklıklarının 3 santigrat dereceye, Cardiff ve Londra’da ise 7 dereceye dek düşmesinin beklendiğini, İskoçya’nın kuzey kesimlerinde Salı gece yarısıyla Çarşamba sabahının arasında kar ve rüzgar görülebileceğine ilişkin uyarı verildi.

Buz pistine kapatma

Ülkenin başkenti Londra’da bir buz pateni pistine ev sahipliği yapan Somerset House, ülkede görülmüş olan yüksek sıcaklıklardan dolayı buz pateni pistinin kapatıldığını kaydetti. Yapılmış olan açıklamada, “Süren sıcaklıkların buzun kalitesi üstündeki etkisinden dolayı 1 Ocak tarihinde buz pistini kapatmak durumunda kaldık.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)