İngiltere son 50 yılın en kötü günlerini yaşıyor

İngiltere’nin birçok bölgesinde öğle saatlerinde termometrelerin 35 dereceleri işaret ettiği, aşırı sıcak hava dalgasının etkisini sürdürmesinin öngörüldüğü bildirildi. İngiltere hükümeti, ülkenin doğu, orta ve güney bölgelerinde resmi olarak kuraklık ilan etmişti.

DÜNYA 14.08.2022, 01:31
İngiltere son 50 yılın en kötü günlerini yaşıyor

İngiltere Meteoroloji Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen açıklamada, özellikle ülkenin güney ve orta bölgelerini adeta kavuran aşırı sıcak hava dalgasının etkisini bir süre daha sürdürmesinin tahmin edildiği belirtildi.

'Tropikal bir akşam' yaşandı

Gece saatlerinde ülkenin büyük bir kısmında ortalama 20 derece düzeyinde 'tropikal bir akşam' yaşandığı, gündüz saatlerinde ise 35 derece düzeyinin görüldüğü ifade edildi.

İngiltere Meteoroloji Müdürlüğü, ülkenin neredeyse tümü için yangın ihtimalini 'istisnai' düzeyinden 'en yüksek seviyeye' çıkardığını açıklamıştı.

Meteoroloji uzmanlarından Marco Petagna, İngiltere'nin doğu, güney ve orta bölgelerinde yangın riskinin çok yüksek seviyede olduğunu kaydetmişti.

Son 50 senenin en kurak yazı

İngiltere hükümeti, ülkenin doğu, orta ve güney bölgelerinde resmi olarak kuraklık ilan etmişti.

Son 50 senenin en kurak yaz mevsiminin yaşanması sebebiyle ülkenin yarısını aşkın bir kısmının kuraklık statüsüne alınması yönünde karar verildiği bildirilmişti.

Yorumlar (0)