İngiltere "seyyar morg" kuruyor

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle durum her geçen gün daha kötüye gidiyor. Şu ana dek 2 bin 644 vakaya rastlanan 104 kişinin yaşamını yitirdiği ülkede bilançonun daha da ağırlaşacağı öngörülüyor ve başkent Londra'nın bazı noktalarına "seyyar morglar" kuruldu.

DÜNYA 19.03.2020, 16:00
İngiltere "seyyar morg" kuruyor

Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19), kısa sürede tüm dünyayı ele geçirdi ve artık merkez olarak Avrupa'yı seçti.

Küresel çapta birçok devlet koronavirüsün yayılmasını engellemek adına pek çok önlem alırken, İngiltere virüsün yayılmasına müdahale etmeyerek bağışıklık kazanılmasını umduğunu açıklayarak büyük tepki çekmişti.

Önlem almayı geciktiren İngiltere'de hazırlanan bir raporda Ağustos ayına kadar nüfusun yüzde 81'inin Covid-19'a enfekte olması, 510 bin kişinin de ölmesi düşünülüyordu.

Söz konusu rapor ve gelişmeler sonrasında mücadele kararı alan İngiltere'de kısa sürede vaka sayısı 2 bin 644'ü bulurken ölü sayısı da 104'e ulaştı.

Ölü sayısının daha da artacağı öngörülen İngiltere'de morg sorunu yaşanmaması için başkent Londra'da "seyyar morglar" hazırlandı.

Seyyar morglar dışında ise 120 olan morg kapasitesinin 200'e yükseldiği belirtiliyor.

Yorumlar (0)