İngiltere sele teslim oldu: Tren ve metro seferleri iptal edildi

İngiltere'nin güney kesimlerinde etkisini hissettiren şiddetli yağış sebebiyle meydana gelen sel toplu taşıma seferlerinin iptal edilmesine yol açtı.

DÜNYA 18.08.2022, 09:29 18.08.2022, 09:47
İngiltere sele teslim oldu: Tren ve metro seferleri iptal edildi

Londra’yı da içerisine almak üzere İngiltere’nin güney bölgelerinde bulunan kasaba ve şehirlerde şiddetli yağış sebebiyle sel meydana geldi. Tren ve metro seferlerinin iptal edildiği doğa olayında birçok bölgeyi sel bastı.

Kehribar rengi fırtına geliyor

Ülke genelinde uzun süredir kendisini hissettiren kuru ve sıcak hava yerini şiddetli yağışlara bıraktı. Özellikle güneydoğu kesiminde yağışların daha yoğun etki gösterdiği ifade edilirken, yollar sel suları ile kapandı. Ülkenin güney bölgeleri için sarı kodlu uyarı veren İngiltere Meteoroloji Ofisi, Londra'nın güney tarafından Brighton'a doğru devam eden ve kıyı çizgisi boyunca kendisini hissettirecek kehribar rengi fırtına uyarısında da bulundu.

Hayati risk devam ediyor

Yağışlar sebebiyle görülmeye başlanan aksamaların bugün de devam edeceğini aktaran Meteoroloji Ofisi, sel sularından dolayı oluşan hayati risk alarmının saat 22.00 sıralarına kadar sürdürebileceğini açıkladı.

Toplu taşıma seferleri iptal edildi

Şiddetli yağış sebebiyle başkent Londra'da bulunan metro ve tren istasyonları sel suları ile doldu. Seferlerin iptal edildiği İngiltere’de toplu taşıma konusunda büyük bir problem yaşamaya başlandı.

Şiddetli yağış bunların yanı sıra iş yerlerini ve evleri de vurdu. İnsanlar, arabalarında ve binalarda mahsur kaldı.

Sel İngiltere’nin kasabasını vurdu, yetkililerden uyarı

İngiltere’nin Nottinghamshire kesiminde bulunan Worksop isimli kasabada da görülen yağışlar sele sebep oldu. Yaşanan sel felaket sebebiyle bu bölgede de otobüs ve tren seferleri durduruldu. Bölge halkı, yağışların çok fazla tahribata sebep olduğunu dile getirdi.

Kasabada bulunan Nottinghamshire İtfaiye ve Kurtarma Servisi tarafından yapılan açıklamada, sel felaketi ile ilgili 3 farklı duruma müdahalede bulunulduğunu ve bunların içerisinde sel suları ile kaplanmış bir ev ve arabalar olduğunu ifade etti.

Bölge halkına uyarıda bulunan İngiltere Çevre Ajansı, "Kasaba sakinleri lütfen nehir etrafında bulunan alçak yolları kullanmayın ve nehir sularının seviyesinin artması durumuna karşı yeni seyahat güzergahları oluşturun.” dedi.

Yorumlar (0)