İngiltere Savunma Bakanı: Rusya’dan Ukrayna’yı işgal etmeyeceği güvencesini aldım

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Rus mevkidaşı Şoygu ile düzenlemiş olduğu ortak basın toplantısında, “Bakan Şoygu ve General Gerasimov’dan Ukrayna’yı işgal etmeyeceklerine ilişkin güvence aldım.” şeklinde konuştu.

DÜNYA 11.02.2022, 21:48
İngiltere Savunma Bakanı: Rusya’dan Ukrayna’yı işgal etmeyeceği güvencesini aldım

İngiltere’nin Savunma Bakanı Ben Wallace, NATO’nun Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilimi azaltma çabalarının bir parçası olarak Rusya Moskova’da Şoygu ile buluştu. Görüşme sonrası Moskova’daki İngiliz büyükelçiliğinde basın toplantısı yapıldı. Bakan Wallace tarafından yapılmış olan açıklamada, görüşme esnasında Rusya’dan Ukrayna’yı işgal etmeyeceklerine ilişkin güvence aldığını kaydederek, “Yapılan görüşmede, Ukrayna’nın işgali durumunda Ukrayna ve Rusya’daki insanlar için oluşabilecek trajik sonuçlara ilişkin açık oldum. General Gerasimov ve Bakan Şoygu’dan Ukrayna’yı işgal etmeyeceklerine ilişkin güvence aldım. Rusya hükümetinin sahip olabileceği endişeleri ele almanın bir parçası olarak diyaloğa ilişkin çağrı yaptım.” şeklinde konuştu.

İngiltere Savunma Bakanı Wallace

“Görüşme daha olumlu bir atmosfere yol açtı”

Bakan Wallace yapmış olduğu açıklamada, “Yapılan görüşmenin Rusya’yla daha iyi bir atmosfere sebep olduğuna inanıyorum.” ifadesini kullanıp, “Gerginliği azaltmak amacıyla elimizden gelen her yolu arayacağım.” şeklinde konuştu. Ukrayna’nın geleceğiyle ittifaklarını seçmesine olanak sağlamanın önemine vurgu yapan Wallace, “Bu seçim hakkı, Batı hükümetleri ve Rus hükümetlerince 1970’lere dek uzanan seneler boyunca imzalanan birçok anlaşma ile desteklenmiştir.” şeklinde konuştu.

Bununla beraber Wallace, Rusya’nın Avrupa’da bir savaş başlatması durumunda, “Rusya’nın “uzun vadeli ekonomik yaptırımlarla izolasyona” maruz kalacağını kaydederek, “Rus işgalinin etkisi Rusya’nın batı dünyasındaki konumunun üzerinde uzun vadeli sonuçlar oluşturacaktır.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)