İngiltere: Putin'in tehdidini ciddiye almalıyız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, “Batı’ya karşı kullanabileceğimiz çok silahımız var” açıklaması sonrası İngiliz medyasına demeç veren İngiltere Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Gillian Keegan, “Putin’in tehdidini ciddiye almalıyız” dedi.

DÜNYA 21.09.2022, 13:27 22.09.2022, 08:30
İngiltere: Putin'in tehdidini ciddiye almalıyız

24 Şubat’ta başlayan Ukrayna savaşından bu yana Rusya ile Batı dünyası arasındaki gerginlik devam ediyor. Önceki gün yeni bir açıklama yaparak Batılı devletleri uyaran Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Batılı devletler Rusya’ya karşı nükleer şantaj yapıyorlar. Ülkemizi yok etmeye çalışıyorlar. Batı’ya karşı kullanabileceğimiz çok silahımız var. Bu bir blöf değil” ifadelerini kullanmıştı. 

“Ukrayna’da diplomatik bir çözüm arayışı içerisindeyiz”

Büyük ses getiren bu açıklamalar sonrası İngiltere Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Gillian Keegan’dan dikkat çekici bir yorum geldi. İngiliz medyasına demeç veren Keegan, “Bu bizlere yönelik çok ciddi bir tehdit. Ancak bu tür açıklamaları geçmişte de yaptıklarını hatırlıyoruz. Her şeye rağmen Putin’in tehdidini ciddiye almalıyız. Bölgedeki gerginlik net şekilde artıyor. Putin’in konuşmasını takip ettim. Genel olarak büyük yalanlardan ibaretti. Ukrayna’da diplomatik bir çözüm arayışı içerisindeyiz. Bölgede sükuneti sağlamak ve mümkün olan noktalarda müzakerelere zemin hazırlamak için mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)