İngiltere parlamentosunun tuvaletlerinde kokain bulundu 

İngiltere parlamento binasındaki 12 tuvaletin 11’inde kokain izine rastlandı. İngiliz polisi soruşturma başlattı. 

DÜNYA 07.12.2021, 11:16 08.12.2021, 11:28
İngiltere parlamentosunun tuvaletlerinde kokain bulundu 

İngiltere’nin başkenti Londra’daki parlamento binası (Westminster Sarayı) uyuşturucuyla çalkalandı. Parlamento üyeleri hakkında şüpheler bulunması üzerine arama yapıldı. Parlamento Sözcüsü Lindsay Hoyle’un “endişe verici iddialar” olarak nitelendirdiği durum karşısında soruşturma başlatan polisler, konunun “öncelikli” olarak ele alınacağını aktardı. 

Parlamentoda yapılan araştırma sonucunda binada bulunan 12 tuvaletten 11’inde kokain izine rastlandı. Parlamentonun uyuşturucu kullanımı konusunda yardıma ihtiyacı bulunan personel ve üyelerine kapsamlı destek verdiklerini belirten Hoyle, herkesi yardıma sevk etti ve şunları ekledi: “Uyarılara uymayan ve kurumun itibarını çiğneyen kişiler hakkında ağır yaptırımlar uygulanacak.” 



Boris Johnson’ın ofisi yakınında da kokain izine rastlandı 

Metropolitan polisi tarafından aktarılan bilgiye göre parlamento binasında odası olan Boris Johnson’ın ve İçişleri Bakanı Priti Patel’in odalarının yakınlarında da kokain izine rastlandı.  

İngiltere’de yayınlanan haberlerde, eski bir milletvekilinin çok bilinen bir uyuşturucu satıcısını parlamento üyesi olarak gösterdiği ve hatta meclisin maaş bordrosuna dahil edildiği belirtildi. Son 1 sene içerisinde parlamentoda uyuşturucu satan 2 kişinin tutuklandığı kaydedilen haberler, 13 kişinin de parlamento binası yakınında uyuşturucu bulundurmak ve satmaktan gözaltına alındığını aktardı.  



Pasaport ve ehliyetlerine el konulabilir 

İngiltere hükümeti, uyuşturucu kullanımını durdurmak için yeni planların yolda olduğunu aktarıyor. Uyuşturucu suçundan hüküm giyen kişilerin ehliyet veya pasaportlarına ya da her ikisine birden el konulabileceğini; hatta para ve hapis cezasına çarptırılacağını belirtti. İngiltere yasalarına göre A sınıfı uyuşturucu bulundurmanın cezası olan en az 7 sene hapis cezası, sınırsız para cezası ya da her ikisi birden uygulanabilecek. Konu hakkında açıklama yapan Parlamento Bakanı Kit Malthouse, Parlamento binasında asıl uyuşturucu izine rastlanmasaydı şaşıracağını kaydetti. 

Yorumlar (0)