İngiltere Kraliçesi 2.Elizabeth korkuttu, bir gece hastanede yattı

Buckingham Sarayı, 95 yaşındaki İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in geçtiğimiz Çarşamba gecesini yapılması gereken ‘ön tetkikler” için hastanede geçirdiği bilgisini paylaştı.

DÜNYA 22.10.2021, 10:51 23.10.2021, 10:27
İngiltere Kraliçesi 2.Elizabeth korkuttu, bir gece hastanede yattı

İleri yaşı nedeniyle kraliçenin 7. King Edward Hastanesi'ne gidişi İngiliz ve dünya medyasından gizli tutulsa da The Sun Gazetesi’ne yansıyan satırların ardından Buckingham Sarayı açıklama yapmak zorunda kaldı ve yaşananları doğruladı.

 Kraliçenin en son 2013 yılında mide ve bağırsak rahatsızlığı yüzünden özel bir klinikte bir gece geçirdiği biliniyor.

Kuzey İrlanda ziyareti iptal olmuştu

İngiltere’nin gözdesi Kraliçe 2. Elizabeth, doktorların tavsiyesine uyarak 20 Ekim tarihinde Kuzey İrlanda’ya planladığı ziyareti iptal etmişti. Ülke basınında alınan bu kararın koronavirüs salgını ile ilgili olmadığı yazılmıştı. Kraliçe ayrıca 12 Ekim tarihinde Westminster Abbey Kilisesi’nde gerçekleştirilen ayinde bastonla görülmüştü. 2 gün sonra da Galler Parlamentosu’nun açılış töreninde halkın içine bastonuyla çıkmıştı.

Kraliçe öldükten sonra yapılacakların hepsi belli

Doğumlarından ölümlerine kadar tüm yaşantıları belli kurallara bağlı olan kraliyet ailesine mensup olanların yapacakları her şey önceden belirlenmiş.Medyaya sızdırılan haberlere göre, kraliçenin öldükten sonra yapılacakların hepsi paylaşıldı. Kraliçe’nin olası vefat olayında ilk olarak başbakan, görevli memur tarafından “Londra Köprüsü yıkıldı” koduyla haberi alacak ve kendisine bilgilendirme yapılacak. Halk ise resmi haber ajansı vasıtasıyla Kraliçe’nin öldüğünü öğrenecek.  

Tüm detaylar düşünülmüş

Kraliçe’nin tabutu Buckingham Sarayı’ndan Westminster Sarayı'na geçit töreni eşliğiyle götürülecek. Tabut 3 gün boyunca halkın ziyaretine açık kalacak. Kraliyet ailesinin resmi web sitesi Kraliçe’nin ölüm haberini doğruladıktan sonra siyah renge bürünecek. İngiliz hükümetinin tüm resmi siteleri ve hükümet kurumlarının sosyal medya hesaplarına siyah bantlar yerleştirilecek. Acil olmayan içerikler hükümetin iletişim başkanının onayı alından retweet yapılamayacak.

Devlet cenaze töreni, kraliçenin vefatından 10 gün sonra gerçekleştirilecek ve o gün ulusal yas günü olacak. Günü resmi tatil olmayacak. İngiltere, Kuzey İrlanda, Galler ve İskoçya’daki yasama faaliyetlerine ara verilecek. Tatildeyse parlamentolar göreve çağırılacak.

Yorumlar (0)