İngiltere dünyaya 200 milyon sterlin bağışlıyor

İngiltere, 200 milyon sterlinlik yardım paketiyle yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını engellemeye çalışıyor.

DÜNYA 12.04.2020, 10:17
İngiltere dünyaya 200 milyon sterlin bağışlıyor

İngiltere, bugün yaptığı açıklamada, Covid-19'un savunmasız ülkelerde yayılmasını yavaşlatmaya ve de ikinci bir enfeksiyon dalgasının önlenmesine yardımcı olmak için Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) ve hayır kurumlarına 200 milyon sterlin (248 milyon dolar) vaat ettiğini söyledi.

Geçen yıl Aralık ayında Çin'de ilk vakaların tespit edilmesinden bu yana 210 ülke ve bölgede görülen Covid-19 hakkında değerlendirmelerde bulunan Birleşik Krallık Uluslararası Kalkınma Bakanı Anne-Marie Trevelyan, en fakir ülkelere yardım etmenin virüsün Birleşik Krallık'a geri dönmesini önlemeye yardımcı olacağını söyledi.

"İngiliz uzmanlığını ve finansmanını dağıtıyoruz"

Trevelyan, İngiltere'nin şu ana kadar Covid-19 kaynaklı neredeyse 10 bin can kaybı bildirdiğini hatırlatarak, "parlak doktorlarımız ve hemşirelerimiz burada koronavirüsle savaşırken, İngiltere'ye ulaşan ikinci ölümcül bir dalgayı önlemek için İngiliz uzmanlığını ve finansmanını dünya çapında dağıtıyoruz" şeklinde konuştu.

"Covid-19 sınırlara saygı duymuyor"

Covid-19 salgınının insanüstü geliştiğini söyleyen Bakan Travelyan, "Koronavirüs ülke sınırlarına saygı duymuyor, bu yüzden İngiliz halkını koruma yeteneğimiz ancak savunmasız ve gelişmekte olan ülkelerin sağlık sistemlerini güçlendirdiğimiz takdirde etkili olacak" ifadelerini kullandı.

Kalem kalem belirlendi

İngiliz hükümeti, söz konusu 200 milyon sterlinin 130 milyonunun Birleşmiş Milletler ajanslarına gideceğini ve WHO için 65 milyon olduğunu söyledi. 50 milyon sterlin, savaştan zarar gören ve ulaşılması zor bölgelere yardım etmek için Kızıl Haç'a gidecek ve 20 milyon sterlin de diğer kuruluşlara ile hayır kurumlarına bağışlanacak.

Söz konusu yardımın, geçtiğimiz günlerde ilk vakasını bildiren savaştan zarar görmüş Yemen ve kalabalık kamplarda 850 bini aşkın mülteciye ev sahipliği yapan Bangladeş gibi zayıf sağlık sistemine sahip bölgelere yardımcı olacağı kaydediliyor.

Yorumlar (0)