İngiltere'den Wagner kararı: 14 yıla kadar hapis!
İngiltere hükümeti, Ukrayna'daki savaşta aktif rol alan Rus paralı asker grubu Wagner'i "yasaklanan terörist gruplar ya da örgütler" listesine dahil etti. Yasaya göre Wagner'e destek verenler, 14 yıla kadar hapis cezası alabilecek. Örgütü destekleyenlerin mallarına el konulabilecek. Wagner'in toplantılarına katılmak, bayrağını açmak ve armasını takmak da suç sayılacak.

Lideri Yevgeniy Prigojin'in suikast sonucu öldürüldüğü Rus paralı asker grubu Wagner ile ilgili İngiltere'nin aldığı bir karar duyuruldu. Ukrayna ve Afrika'nın pek çok ülkesinde çatışmalarda aktif rol alan Wagner, İngiltere hükümeti tarafından terör örgütleri listesine dahil edildi.
Wagner destekçilerine 14 yıla kadar hapis cezası
İngiltere İçişleri Bakanlığı, "yasaklanan terörist gruplar ya da örgütler" listesine Wagner'in de alındığını bildirdi. İngiltere'de 2000 yılında yürürlüğe konulan Terör Yasası, ülkedeki Wagner destekçilerine verilecek cezaların önünü açtı. Yasaya göre bu gruba destek verenler, 14 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek.
Öldürülen Yevgeniy Prigojin
Bunlar da suç kapsamına alındı
Wagner ile ilişkisi bulunduğu belirlenen kişilerin mallarına el konulabilecek. Wagner'in toplantılarına katılmak ya da desteklemek de suç kapsamında değerlendirilecek. Kamuya açık yerlerde Wagner bayrakları açılamayacak, bu örgütün arma ve logolarını takmak suç sayılacak.