İngiltere'den Türkiye'ye kararı! Tüm izinler askıya alındı

ABD'nin Barış Pınarı Harekât'na tepki olarak Türkiye'ye yaptırım uygulayacağını açıklamasının ardından, silah ambargosu uygulayan Avrupa ülkeleri kervanına İngiltere de dâhil olabilir. İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, hükümetin Türkiye'ye tüm silah ihracatı izinlerini gözden geçirdiğini ve yeni silah ihracatı izinlerinin askıya alındığını bildirdi.

DÜNYA 15.10.2019, 16:29
İngiltere'den Türkiye'ye kararı! Tüm izinler askıya alındı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'na uluslararası tepkilerin bazısı yaptırım halini alırken, silah ambargosu uygulayan Avrupa ülkeleri kervanına İngiltere de dâhil olma sinyalini verdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, hükümetin Türkiye'ye tüm silah ihracatı izinlerini gözden geçirdiğini ve yeni silah ihracatı izinlerinin askıya alındığını kaydetti.

"Türkiye'ye yönelik daha fazla ihracat izni çıkarılmayacak"

Parlamentoda konuşan Raab, "Hükümet, silah ihracatını denetleme sorumluluklarını çok ciddiye alıyor ve bu vakada elbette Türkiye'ye savunma ihracatlarımızı çok dikkatli ve devamlı gözden geçirme altında tutacağız." ifadelerini kullandı.

Raabi sözlerine şöyle devam etti:

"Biz gözden geçirmeyi yürütürken, Suriye'deki askeri operasyonlarda kullanılabilecek kalemler için Türkiye'ye yönelik daha fazla ihracat izni çıkarılmayacaktır."

Türkiye'nin meşru endişelerini kabul ettiklerini ifade eden Raab,"Suriye'ye tek taraflı olarak nüfus değişimi dayatılmasına izin vermeyeceğiz." dedi. 

"Türkiye'yi Putin'in kollarına itmekten kaçınmalıyız"

İngiltere Dışişleri Bakanı Raab, NATO'nun her zamankinden daha önemli olduğunu belirterek, Türkiye'yi Rusya ve Devlet Başkanı Putin'in kollarına itmekten kaçınmak gerektiğini ifade etti. 

Hangi ülkeler satışları askıya aldı?

Finladiya, Norveç, İsveç, Hollanda, Fransa ve Almanya, Türkiye'ye silah ve mühimmat satışlarının askıya alındığını bildirmişti. 

Daha sonra Türkiye'ye geçen yıl en çok silah satan ülke konumunda bulunan İtalya, silah

Yorumlar (0)