İngiltere'den Rusya'ya gözdağı: Finlandiya ve İsveç'i savunuruz!

Finlandiya veya İsveç'e saldırı gerçekleştirilmesi durumunda savunmaya geçeceklerini kaydeden İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, "NATO üyesi olmalarına gerek yok. Onlarla beraber savaşırız." diyerek Rusya'ya gözdağı verdi.

DÜNYA 04.05.2022, 19:00 05.05.2022, 17:27 Hakan Öksüz
İngiltere'den Rusya'ya gözdağı: Finlandiya ve İsveç'i savunuruz!

Ukrayna'ya savaş başlatan Rusya, NATO'ya katılma ihtimalleri masaya gelen Doğu ve Kuzey Avrupa ülkelerini tehdit ediyor. Kremlin, Finlandiya ve İsveç gibi ülkelerin NATO'ya katılmak istemesi halinde bedelini ödeyeceğine yönelik açıklamalar yapıyor. 

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Rusya'nın tehditlerine pabuç bırakılmayacağını söyledi. Çeşitli askeri tatbikatlar için Finlandiya'ya giden Bakan Wallace, Avrupa ülkeleri arasında kurulacak ortaklıklar sayesinde kıtanın daha güvenli hale geleceğini kaydetti.

"Lobicilik yapmaya gerek yok"

Finlandiya ile İsveç'in saldırıya uğraması halinde savunmaya geçeceklerini aktaran İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, "NATO'ya katılıp katılmaları önem taşımıyor. Saldırıya uğrarlarsa onlarla beraber savaşırız. NATO üyesi olup olmama kararı tamamen onların. Bu konuda lobicilik yapmaya gerek yok." dedi.

"Avrupa savunmasının önemli bir parçasıyız"

İngiltere'nin her zaman Avrupa savunmasının önemli bir parçası olacağını aktaran Wallace, "Biz her zaman buradayız. Resmi bir anlaşma yapmamıza gerek yok. Finlandiya'nın NATO'ya üye olmasına gerek yok. Size yardım etmek için bunlara ihtiyaç yok. Finlandiya ya da İsveç'in saldırıya uğraması halinde savunmaya geçeceğiz. Biz uzun yüzyıllardır aynı değerleri paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)