İngiltere'den kritik aşı kararı: Türkiye de listede

İngiltere, onayladığı COVID-19 (yeni tip koronavirüs) aşılarını Türkiye'de yaptıranları 10 gün ev karantinasından muaf tutma yönünde kararı aldı.

DÜNYA 07.10.2021, 21:13
İngiltere'den kritik aşı kararı: Türkiye de listede

Ulaştırma Bakanlığı'nın güncellediği yeni seyahat listesi doğrultusunda, Gana, Türkiye ve Hindistan dahil 37 ülke, İngiltere'ye seyahat için onaylanmış koronavirüs aşı belgesine sahip ülke ve bölgeler listesine dahil edildi. 

Sinovac kabul edilmiyor

Buna göre, tam aşılanmış olarak sayılabilmek için İngiltere'ye gelmeden en az 2 hafta evvel Pfizer-BioNTech, Oxford/AstraZeneca, Janssen ve Moderna aşılarından herhangi birinin çift dozunun yaptırılmış olması isteniyor.

Bahse konu değişiklik, 11 Ekim tarihinde İngiltere saatiyle 04.00 itibarıyla yürürlüğe girecek.

Buna göre, bu ülkelerden İngiltere'ye gelen çift doz aşılılar 10 gün ev karantinasından muaf olacak.

7 ülke kırmızı listede

Bakanlık son güncellemeyle birlikte ayrıca, 10 gün otel karantinasının mecburi tutulduğu ve 54 ülkenin yer aldığı kırmızı listeden 47 ülkeyi çıkararak, listeyi 7 ülkeyle sınırlı tuttu.

Kolombiya, Panama, Peru, Venezuela, Ekvador, Dominik Cumhuriyeti ve Haiti kırmızı listede kalmayı sürdürdü.

Kırmızı listede bulunan ülkelerden gelenlerin, bedelini kendileri ödeyerek 10 gün havaalanı yakınlarındaki otellerde kalmaları gerekiyor.

Seyahat listesinde 5 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen güncellemeye göre, daha evvel 1750 sterlin ödenen mecburi otel karantinası ücretleri ise 12 Ağustos tarihi itibarıyla 2 bin 285 sterline yükseltilmişti.

İngiltere, COVID-19 önlemleri çerçevesinde uyguladığı seyahat listesinde gerçekleştirdiği güncellemede, Türkiye'yi 17 Eylül tarihinde seyahat sonrası mecburi otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkarmıştı.

Yorumlar (0)