İngiltere'den İran'a büyükelçi tepkisi: Kabul edilemez!

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Rob Macaire'in bir anma töreni esnasında gözaltına alınmasının "kabul edilemez" olduğunu ifade etti.

DÜNYA 13.01.2020, 16:22
İngiltere'den İran'a büyükelçi tepkisi: Kabul edilemez!

Söz konusu gözaltının Viyana Sözleşmesini ihlal ettiği ve soruşturulması gerektiği aktarılan açıklamada, İran'ın Londra Büyükelçisi Hamid Baeidinejad'ın bakanlığa çağrıldığı belirtildi.

Başbakan Boris Johnson'un bir sözcüsü de İngiltere'nin "bunun bir daha gerçekleşmeyeceğine dair tam güvence almak istediğini" bildirdi.

Tahran Büyükelçisi Rob Macaire gözaltına alınmıştı

İran'ın yanlışlıkla düşürdüğünü bildirdiği Ukrayna uçağında yaşamını yitirenler için yapılan anma etkinliğine katılan İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Rob Macaire, 11 Ocak'ta "bazı radikal ve yıkıcı eylemleri organize etmeye ve kışkırtmaya çalıştığı" iddiasıyla gözaltına alınmış, bir süre sonra salıverilmişti.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Macaire'in gözaltına alınmasının, uluslararası hukukun "fahiş biçimde ihlali" olduğunu kaydetmişti.

İran, büyükelçiye protesto notası vermişti

İran ise İngiliz Büyükelçi'nin Tahran'daki "yasa dışı gösterilere" katılması nedeniyle Londra yönetimine protesto notası vermişti.

Yorumlar (0)