İngiltere'deki spor salonları kemer sıkıyor!

Artan hayat pahalılığı nedeniyle ekonomik zorluklar çeken İngiltere'deki spor salonları, adeta "kemer sıkma" politikası uyguluyor. Havuzlardaki sıcaklığı düşüren salon sahipleri, duşlarda geçirilen sürenin azaltılması gerektiği uyarısında bulunuyor. Yapılan çalışmalara göre yıl sonuna kadar birçok spor salonu kapanmak zorunda kalacak.

DÜNYA 30.05.2022, 10:56 Hakan Öksüz
İngiltere'deki spor salonları kemer sıkıyor!

Küresel çapta artan hayat pahalılığı, İngiltere'deki spor salonlarını da vurdu. Yabancı basından gelen haberlere göre elektrik fiyatlarına gelen yüksek zamlar, fitness salonu sahiplerinin cebini yakmaya başladı. Çareyi çalışma saatlerini azaltmakta bulan salon sahipleri, havuzlardaki sıcaklığı düşük seviyelerde tutuyor.

"Duşta geçirdiğiniz süreyi kısaltın"

Fitness salonu sahiplerinin  tasarruf önlemleri, Financial Times'ta da yer aldı. Salonlardaki aydınlığı düşüren işletmeciler, bunun için müşterilerden destek bekliyor. Müşterilerine "Duşta geçirdiğiniz süreyi kısaltın." uyarısında bulunan işletmeciler, masrafları minimuma indirmeye çalışıyor.

Küresel çapta son yıllarda yaşanan krizler, İngiltere'yi de etkiliyor. 2020 yılında patlak veren koronavirüs salgınından sonra bu yıl başlayan Ukrayna-Rusya savaşı, hayat pahalılığının artmasına neden oldu. Ülkede elektrik fiyatlarına 3 yıl içinde yüzde 150 zam geldi.

Yıl sonuna kadar birçok salon kapanabilir!

Gelen bilgilere göre artan fiyatlarla başa çıkamayan spor salonları, ayakta kalma mücadelesi veriyor. 2022 yılı sonuna kadar birçok spor salonunun kapanabileceği iddia ediliyor. Yapılan araştırmalar, önümüzdeki aylarda spor salonlarının yaklaşık yüzde 70'inin, personel azaltma yoluna gideceğini gösteriyor.

Havuz ısıtma maliyetleri arttı

Uzmanlara göre elektrik fiyatlarındaki değişim, spor salonu havuzlarındaki ısınma maliyetlerinde ciddi bir artışa yol açtı. 2019 yılında havuzların ısınması için yaklaşık 631 milyon dolar harcandığını belirten uzmanlar, 2022 yılında bu maliyetin 1,58 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

Yorumlar (0)