İngiltere'de 'Trump' tartışması

Avam Kamarası Dışişleri Komisyonu Başkanı Tom Tugendhat, Washington Büyükelçisi Kim Darroch'a sahip çıktı. Tugendhat, "Büyükelçinin görevi İngiliz halkının çıkar ve isteklerini temsil etmektir, ABD'nin hassasiyetlerini değil." dedi.

DÜNYA 07.07.2019, 18:12 08.07.2019, 01:00
İngiltere'de 'Trump' tartışması

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'ye konuşan Avam Kamarası Dışişleri Komisyonu Başkanı Tom Tugendhat, basına sızan raporlarında Trump'ı "beceriksiz" yakıştırmasını yapan Büyükelçi Darroch'u savundu.

"Diplomatlar güvenli şekilde iletişim kurabilmelidir." diyen Tugendhat, raporların basına sızdırılmasının "çok ciddi bir ihlal" olduğunu söyledi.

Tugendhat, olaya ilişkin soruşturma açılarak sorumluların cezalandırılması çağrısı yaptı.

TRUMP'IN DOSTU FARAGE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

AB Başkanı Trump'ın "yakın dostum" şeklinde hitap ettiği Brexit Partisinin aşırı sağcı lideri Nigel Farage, Büyükelçi Darroch'u sert bir dille eleştirdi.

Darroch'un "bulunduğu göreve hiçbir şekilde uygun olmadığını" söyleyen Farage, Büyükelçi hakkında "(Görevden) Ne kadar çabuk giderse o kadar iyi olur." yorumunu yaptı.

NE OLMUŞTU?

Daily Mail gazetesinin pazar edisyonu Mail On Sunday'de bugün yayımlanan haberde Darroch'un diplomatik yazışmaları olduğu iddia edilen metinler yayımlanmış, İngiliz Dışişleri Bakanlığı haberi yalanlamamıştı. 

Haberde Darroch'un ABD Başkanı ile ilgili "Trump yönetiminin esasen daha normal, daha az işlevsiz, daha az tahmin edilemez, daha az hizipçi, diplomatik olarak da daha az sakar ve beceriksiz olacağına inanmıyoruz." ifadeleri geçiyordu.

Yorumlar (0)