İngiltere'de tarihi gün: Kutlamalar başladı

İngiltere Kraliçesi 2'inci Elizabeth'in tahta gelişinin 70'inci yılına (Platin Yıl Dönümü) dair törenler başladı.

DÜNYA 02.06.2022, 20:23
İngiltere'de tarihi gün: Kutlamalar başladı

Etkinlikten evvel çok sayıda kişi, Buckingham Sarayı'nın önünde bir araya geldi. Kraliçe'nin posterleri ile Birleşik Krallık bayraklarını taşıyan İngilizler, ilk olarak dört günlük şenliklerin başlangıcı kabul edilen Doğum Günü Geçit Töreni'ni seyretti.

Kraliçe iki kez balkona çıktı

Söz konusu törene 96 yaşındaki Kraliçe iştirak etmezken, Kraliyet ailesinin diğer fertleri kendilerini taşıyan otomobillerden halkı selamladı.

Etkinlik, askerlerin geçit töreniyle sürdü. Kraliçe 2'inci Elizabeth de törenin ardından dönen askerlere selam vermek için Buckingham Sarayı'nın balkonuna çıktı.

Kutlamalar esnasında Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait olan uçaklar, bir gösteri uçuşu yaptı. Kraliçe, bir defa daha balkona çıktı ve gösteri uçuşunu seyretti. Kraliçe'ye balkonda Prens Charles ve karısı Camilla ile Prens William, karısı Kate ve evlatları da eşlik etti.

Bazı isimler balkonda yer almadı

Fakat balkonda Kraliyet'teki misyonlarından ayrılan Sussex Dükü Prens Harry, karısı Düşes Meghan Markle ve ismi bir cinsel taciz skandalıyla anılan Kraliçe'nin evladı York Dükü Prens Andrew'in yer almadığı görüldü. Kutlamalara katılmak için ABD'den İngiltere'ye gelen Prens Harry ve karısının töreni seyrettiği kaydedildi.

Pazar gününe kadar sürecek

İngiltere'de kutlamalar, yarın Saint Paul Katedrali'ndeki şükran merasimi ile sürecek. Cumartesi günü Buckingham Sarayı'nın önünde George Ezra, Alicia Keys ve Diana konser verecek. Etkinlikte, Prens William ve Prens Charles'ın birer konuşma yapması ön görülüyor.

Pazar günü de bütün ülkede sokak partileri gerçekleştirilecek, Londra sokaklarında çok sayıda gösteri sanatçısının iştirak edeceği geçit merasimleri yapılacak.











Yorumlar (0)