İngiltere'de tarihi anlar yaşanacak! Kırmızı uyarı verildi!

İngiltere'de yeni haftanın ilk günlerinde sıcaklığın 40 dereceye ulaşabileceği söyleniyor. Kırmızı uyarı veren İngiltere Meteoroloji Ofisi, vatandaşların ciddi sağlık sorunları yaşayabileceklerini bildirdi. Ülkede şimdiye kadar ölçülen en yüksek sıcaklık değeri 38.7 derece olmuştu. Bahsedilen sıcaklığa ulaşılması halinde İngiltere'de sıcaklık rekoru kırılmış olacak.

DÜNYA 15.07.2022, 20:22 Hakan Öksüz
İngiltere'de tarihi anlar yaşanacak! Kırmızı uyarı verildi!

İklim değişikliği, küresel çapta önemli değişikliklere sebep oluyor. Temmuz ayının gelişiyle birlikte dünyanın birçok bölgesinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıktı. Serin havası ile tanınan İngiltere bile sıcaklardan kaçamadı. İngiltere Meteoroloji Ofisi, önümüzdeki haftanın ilk günlerinde ülkenin adeta kavrulacağını bildirdi.

Yapılan açıklamaya göre 18 Temmuz Pazartesi ve 19 Temmuz Salı günlerinde İngiltere'de termometreler 40 dereceyi görecek. Uzun yıllar boyunca görülmeyen sıcaklıkların, ülkenin bazı kesimlerinde etkili olacağını kaydeden uzmanlar, vatandaşları uyardı. 

"Sıcaklık 40 dereceye ulaşacak"

Kırmızı alarm veren İngiltere Meteoroloji Ofisi, sıcaklık çarpması riskinin artacağını aktardı. İngiliz uzman Grahame Madge, "Termometrelerin 40 dereceyi göstermesi ilginç olacak. İngiltere, tarihi anlara tanıklık edecek." dedi. Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı, "Sadece yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanlar değil, herhangi bir sağlık sorunu olmayan vatandaşlar da dikkatli olmalı." açıklamasında bulundu.

Ülkede kaydedilen en yüksek sıcaklık 38.7 dereceydi!

Yeni haftanın başında ülkede sıcaklık rekorunun kırılacağının tahmin edildiğini bildiren İngiltere Meteoroloji Ofisi, durumun ciddiyetinin anlaşılması için kırmızı uyarı verdi. Yüksek sıcaklıkların etkili olacağı bölgelerin Londra, York ve Manchester olacağı belirtildi. İngiltere'de şimdiye kadar görülen en yüksek sıcaklık, 25 Temmuz 2019 günü 38.7 derece olarak ölçülmüştü. 

"Risk oldukça yüksek"

Pazartesi ve salı günü bu rekorun tazeleneceğini kaydeden Grahame Madge, "Risk oldukça yüksek. Hem insan sağlığı hem de altyapı tesisleri, bu sıcaklıklardan etkilenecektir. İngiltere, küresel ısınmanın etkisiyle tarihi anlar yaşayacak. İklim değişikliği, bunun gibi anormal durumların normalleşmesine neden oluyor. Eğer yeni haftada sıcaklık 40 dereceye ulaşırsa, bu durum küresel ısınmanın kanıtlarından biri olarak kabul edilebilir." dedi.

Yorumlar (0)