İngiltere'de sular durulmuyor! İddialar sonrası devlet bakanı istifa etti

Devlet Bakanı olarak İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın kabinesinde olarak görev alan Gavin Williamson, hakkında çıkan zorbalık iddialarından sonra istifa etti.

DÜNYA 09.11.2022, 05:46 09.11.2022, 17:52
İngiltere'de sular durulmuyor! İddialar sonrası devlet bakanı istifa etti

Daha önce İngiltere'de, iktidarda bulunan Muhafazakar Parti'nin parlamento disiplininden sorumlu olan Wendy Morton'a hakaret dolu mesajlar yolladığı iddialarıyla gündem olan Williamson, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Zorbalık iddialarını kabul etmedi

Başbakan Sunak'a hitaben bir istifa mektubu yazan Williamson, Twitter hesabından bu mektubu paylaştı.

Mektubunda, iddiaların tanımını reddeden Williamson, söz konusu iddiaların, iktidarın İngiliz halkı için yaptığı iyi çalışmalarla ilgili dikkatleri dağıttığını düşündüğünü kaydetti.

Williamson, "Bu sebeple, devam eden şikayet aşamasına tam olarak uymak ve herhangi bir yanlıştan adımı temizleyebilmek için görevimi bırakıyorum." ifadelerini kullandı. 

Hakkındaki iddialardan sonra 25 Ekim'de başladığı görevi bırakan Williamson, Sunak'ın kabinesinden istifa eden ilk kişi oldu.

Gavin Williamson, önceki iktidarlarda Savunma Bakanı ve Eğitim Bakanı olarak görev yapmıştı.

Küfürlü mesajlar yolladığı iddialarıyla gündem oldu

Williamson, Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze törenine çağrılmamasına yönelik Wendy Morton'a küfürlü mesajlar yolladığı iddialarıyla gündem olmuştu.

Morton'ın, bu mesajlara yönelik Williamson ile ilgili partisine şikayette bulunduğu aktarılmıştı.

Ayrıca bu iddiaların ardından eski bir Savunma Bakanlığı yetkilisi de Williamson'ın zorbalığına maruz kaldıklarını iddia etmişti.

Yorumlar (0)