İngiltere'de silahlı saldırı

İngiltere'nin güneybatısında bulunan Plymouth şehrinde düzenlenen silahlı saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

DÜNYA 13.08.2021, 00:54 13.08.2021, 17:53
İngiltere'de silahlı saldırı

İngiltere'nin güneybatısındaki Plymouth şehrinin Keyham bölgesinde meydana gelen silahlı saldırı neticesinde ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi. 

Güvenlik güçleri, saldırının terörle ilişkili olmadığını belirterek, yaralıların tedavi için çevredeki hastanelere sevk edildiğini bildirdi.

Saldırgan etkisiz hale getirildi

İngiltere medyasında yer alan haberlerde, ölü sayısının an itibarıyla belli olmadığı fakat saldırıyı düzenleyen kişinin de vurularak etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Acil servis ekiplerinin Plymouth'daki olaya müdahalede bulunduğu açıklanırken, insanlardan dışarı çıkmamaları ve emniyet güçlerinin tavsiyelerine uymaları çağrısı yapıldı.

Plymouth Milletvekili Luke Pollard tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Keyham'dan gerçekten kuşku verici haberler geliyor. Lütfen herkes evde kalsın ve güvenlik güçlerinin tavsiyesine riayet etsin." dedi.

İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel ise Plymouth'daki olayın şoke edici olduğunu söyleyerek, "Herkesi sakin olmaya ve güvenlik güçlerinin tavsiyelerine harfiyen uymaya davet ediyorum." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)