İngiltere'de seçim öncesi manşetleri!

İngiltere'de son 4 yılda 3'üncü defa seçim yapıldı. Bazı gazeteler seçim öncesi, kendi siyasi pozisyonlarını manşetleriyle anlattı.

DÜNYA 12.12.2019, 13:41
İngiltere'de seçim öncesi manşetleri!

Ülkenin önemli gazetelerinden The Sun "Brexit'i kurtar" başlığıyla çıktı. Gazete manşetinde, "Bugün Boris (Johnson) kazanırsa parlak bir gelecek başlayacak. Yok eğer 'Kızıllar' kazanırsa ışıklar tamamen sönecek." ifadelerine yer verdi.

"Oyunuz hiç bu kadar önemli olmamıştı"

"Boris'e arka çık" manşetini kullanan Daily Mail gazetesi haberinde, "Oyunuz hiç bu kadar önemli olmamıştı. Cesur olmalı ve oy vermeye gitmelisiniz." ifadelerini kullandı.

"Brexit ve İngiltere senin ellerinde"

"I" gazetesi, "İngiltere'nin geleceği: Sen karar ver" başlığını attı. Daily Express ise "Brexit ve İngiltere senin ellerinde" başlığını kullandı.

İşçi Partisine desteğiyle bilinen Daily Mirror gazetesi ise birinci sayfasında, ülkedeki "sağlık ve eğitim sisteminden, evsizlik ve işsizlik sorunu" gib konularla ilgili fotoğrafların üzerine, "Onlar için…" başlığın attı.

"Brexit Partisi, Johnson'dan 16 vekil çalabilir"

Liberal sol gazete The Guardian, "Corbyn seçmeni kurulu düzeni şoke etmeye çağırdı" başlığını seçti.

Daily Telegraph gazetesi, "Karar günü" sürmanşetini attı. Haberde, Muhafazakar Parti ile İşçi Partisi arasındaki farkın azaldığı kaydedildi.

Ekonomi ağırlıklı Financial Times ise birinci sayfa haberinde, "Anketler, Muhafazakarların nihai çoğunluk ümidine şüphe düşürdü" başlığını attı.

The Times ise "Muhafazakarlara son dakikada Brexit Partisi tehdidi" başlıklı haberinde, Brexit Partisinin Johnson liderliğindeki Muhafazakarlardan yaklaşık 16 milletvekili çalabileceğini kaydetti.

İngiltere'de erken genel seçim için yerel saatle 07.00'de başlayan oy verme işlemi saat 22.00'de tamamlanacak.

Yorumlar (0)