İngiltere'de rekor vaka artışı! Sağlık sistemi çöküyor!

Ülkede son 24 saat içerisinde 53 bin 135 yeni koronavirüs vakası tespit edilmesiyle, salgın boyunca görülen en büyük artış yaşandı.

DÜNYA 29.12.2020, 22:08 30.12.2020, 16:49
İngiltere'de rekor vaka artışı! Sağlık sistemi çöküyor!

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınından Avrupa'da en olumsuz etkilenen ülkelerden biri olan İngiltere, söz konusu virüsün mutasyonu ile birlikte rekor üstüne rekor kırıyor.

Günlük yüzde 20 artış

İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre vaka sayısı, bir evvelki güne nazaran yaklaşık olarak yüzde 20 artış gösterdi ve 53 bin 135 oldu.

Yaşamını yitirenlerin 414 kişi arttığı İngiltere'de, toplam vefat sayısı 71 bin 567 oldu.

Dr. Susan Hopkins, ülkedeki vakaların benzeri görülmemiş oranlara ulaştığını kaydederek, "İçinde bulunduğumuz durum, özellikle hastanelerimizin doluluğu göz önüne alındığında, ciddi derecede endişe verici." ifadelerini kullandı.

Uzmanlar karantina talep ediyor

Diğer yandan uzmanlar, sağlık sisteminin ilk dalgaya nazaran daha fazla vakaya müdahale etmek durumunda olduğuna vurgu yaparak, ihtimal dahilindeki bir felaketin engellenmesi adın üçüncü defa ulusal kapsamda karantina ilan edilmesini talep ediyor.

Bir devlet kurumunda çalışan Profesör Andrew Hayward, vakalardaki yükselişin baş sebebi olan virüsün daha hızlı yayılan mutant versiyonuna karşı daha sert tedbirler alınması gerektiğini dile getirdi.

Durum, ilk dalgadan da kötü

71 bin 567 vefat sayısı ile Avrupa'da İtalya'dan sonra en fazla COVID-19 can kaybının tespit edildiği ülkede, virüsün yüzde 70 daha hızlı bulaşan bir türüne rastlanmıştı.

Söz konusu durum vaka sayılarına negatif olarak yansırken, hastanelerde COVID-19 tedavisi altında olanların sayısı, evvelki gün ilk dalgadaki en yüksek hasta sayısı olan 18 bin 974'ü büyük oranda geçerek 20 bin 426'ya yükselmişti.

Yorumlar (0)