İngiltere'de rekor kırıldı

İngiltere’de hava sıcaklıklarının öğle saatlerinde 40 dereceyi geçerek ülke tarihinin en yüksek düzeyine ulaştığı belirtildi.

DÜNYA 19.07.2022, 18:15
İngiltere'de rekor kırıldı

İngiliz Met Office (Meteoroloji Kurumu) tarafından gerçekleştirilen açıklamada, başkent Londra’daki en büyük havaalanı Heathrow’da yerel saatle 12.50 sularında hava sıcaklığının 40,2 derece olarak ölçüldüğü, bunun İngiltere tarihinde bu zamana dek ölçülen en yüksek sıcaklık olduğu bildirildi.

2019'da da yüksek sıcaklıklar ölçülmüştü

Bu sabah saatlerinde İngiltere'de sıcaklıkların ilk defa 40 santigrat dereceye kadar ulaşabileceği ve sağlıklı olan insanlar arasında bile ciddi hastalık ve hatta can kaybı riski oluşturabileceğine işaret edilerek, ilk kez aşırı sıcaklık konusunda uyarı yapılmıştı.

Ülkede şimdiye dek kayıtlara geçen en yüksek sıcaklık, 2019 yılında 38,7 santigrat derece olarak ölçülmüştü.

Uçuşlar yapılamamıştı

Eğitim, sağlık hizmetleri ve seyahati negatif yönde etkileyen aşırı sıcaklıklar için verilen 'kırmızı' alarmın 19 Temmuz tarihine dek süreceği açıklanmıştı.

Dün, yüksek sıcakların Luton Havaalanı'ndaki pistlere zarar vermesi sebebiyle uçuşlar ertelenmişti.

Yetkililer, sıcakların yol açtığı tahribatın olabildiğince kısa zamanda onarılacağını belirtmiş, güvenli uçuşların tesisi için pistin onarım süresince uçuşların ileri bir tarihe ertelendiği bilgisi aktarılmıştı.













Yorumlar (0)