İngiltere'de ordu alarma geçti: Hastaneye dönüştürüyorlar!

İngiltere'de etkisini artıran yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ordu harekete geçti. Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetleri, başkent Londra'da bulunan kongre merkezi London ExCel'i geçici hastaneye çevirmek amacıyla çalışmaları hızlandırdı. 

DÜNYA 01.04.2020, 12:32 01.04.2020, 13:07
İngiltere'de ordu alarma geçti: Hastaneye dönüştürüyorlar!

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle şu ana kadar 25 bin 150 vaka tespit edildi. Can kaybı ise 1789 oldu. 

İngiliz basını, Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetleri'nin başkent Londra'da bulunan sergi ve uluslararası kongre merkezi London ExCel'i yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele dâhilinde geçici hastaneye çevirmek üzere çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi. 

Hastaneye bugün hasta kabul edileceği kaydedildi. Öte yandan, söz konusu hastanenin 10 gün içerisinde 4 bin yatak kapasitesine ulaşacağı ifade edildi. 

"Ülkemizdeki insanlar için bir hastane inşa ediyoruz"

Albay Ashleigh Boreham, askerî kariyerinde yürüttüğü en büyük görevin bu olduğuna dikkat çekerek, "Ülkemizdeki insanlar için bir hastane inşa ediyoruz. İnsanların hayatlarını kurtarıyorsunuz ve bu hayatlar, sizin ailelerinizin hayatları da olabilir. Bu şimdiye kadar bana verilen en büyük görev." diye konuştu. 

"Somme Muharebesi’nden farklı değil"

Ordunun yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelesinin Birinci Dünya Savaşı’nda Fransa'da yapılan ve bir milyondan fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Somme Muharebesi’nden farklı olmadığını belirten Albay Ashleigh Boreham, "Büyükbabam Somme'deydi, bu da ondan farklı değil. Ben sadece farklı bir savaştayım. Londralıyım, Londra'da arkadaşlarım ve ailem var. Burada çalışan insanların çoğu, burada çalışan askerlerin çoğu Londra'dan. Bunu Londralıların hayatlarını kurtarmak için yapıyoruz. Bunlar yoldaşlarımız, hiçbir fark yok. Sivil ya da asker olmaları önemli değil." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)