İngiltere'de Müslüman doktor koronavirüsten hayatını kaybetti!

İngiltere'de yenitip koronavirüs dolayısıyla hayatını kaybeden ilk sağlık çalışanları Müslüman doktorlar oldu.

DÜNYA 03.04.2020, 15:28 03.04.2020, 15:41
İngiltere'de Müslüman doktor koronavirüsten hayatını kaybetti!

İngiltere'nin Batı Midlands bölgesindeki Walsall Manor Hastanesi'nde çalışan 36 yaşındaki hemşire Areema Nasreen, Covid-19 sebebiyle hayatını kaybetti.

İngiltere basınında çıkan haberlere göre, 3 çocuk annesi Nasreen'in durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakım servisine alındığı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Nasreen'in hemşire arkadaşı Rubi Aktar, sosyal medya adresinden yaptığı paylaşımda, "O, tanışabileceğiniz en sevimli, en içten kişiydi. Tanıştığı herkes için beklenenden fazlasını yaptı. Kelimelerin ifade edemeyeceği kadar üzgünüm. Gülümsemeni tekrar görmeyeceğime inanamıyorum." ifadelerini kullandı.

Mısır asıllı patoloji uzmanı 79 yaşındaki Prof. Dr. Muhammed Sami Shousha da Covid-19'dan dolayı ölen bir diğer doktor oldu. 23 Mart'ta hastaneye kaldırılan Shousha'nın da kurtarılamayarak dün hayatını kaybettiği açıklandı. 

Müslümanlar büyük fedakarlıklar yaptı

İngiltere'deki Müslümanların kurduğu sivil toplum kuruluşlarından olan Cordoba Vakfının Başkanı Enes el-Tikriti, yaptığı açıklamada, Müslümanların yaptığı fedakarlığa dikkat çekti. 

Tikriti, "Dünyanın dört bir yanından İngiltere'ye gelen Müslümanlar ve göçmenler, koronavirüs kurbanlarının hayatlarını kurtarmak için en iyilerimizi, en bilgililerimizi, en adanmışlarımızı, en onurlularımızı verdiğimizi ilan eden bir şeref listesini başlarının üstünde tutabilir." şeklinde konuştu.

Ada ülkesinde 24 Mart'ta doktor Habib Zaidi (76), 25 Mart'ta organ nakli uzmanı doktor Adil El Tayar (63), 29 Mart'ta kulak burun boğaz uzmanı Amged El-Hawrani (55), 1 Nisan'da da doktor Alfa Sa'adu (68) yenitip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0)