İngiltere'de istifa depremi

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, kişisel e-posta hesabını kullanarak resmi bir belge göndermesinin akabinde kuralları teknik olarak ihlal etmesi sebebiyle görevinden ayrıldığını duyurdu. Başbakanlık Konutu 10 Numara tarafından gerçekleştirilen açıklamada, istifa eden Braverman'ın yerine, eski Ulaştırma Bakanı Grant Shapps'in getirildiği bildirildi.

DÜNYA 19.10.2022, 20:45 20.10.2022, 17:43
İngiltere'de istifa depremi

İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın 1,5 ay evvel atadığı Braverman, görevini bıraktığını açıkladı.


(Braverman)

"Hata yaptım"

Braverman, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı istifa mektubunda, kişisel e-posta hesabını kullanarak resmi bir belge gönderdiği için görevinden ayrıldığını bildirdi.

Braverman, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün sabah saatlerinde, göçle ilgili olarak hükümetin politikasına destek toplamak maksadıyla kişisel e-posta hesabımdan İngiltere Parlamentosu'ndaki güvenilir bir meslektaşıma resmi belge gönderdim. Kurar ihlali olduğunu kabul ediyorum. Bahse konu belge, yakın zamanda yayımlanacak olan göç ile ilgili bir İngiltere Bakanlar Kurulu taslağıydı. Büyük bir bölümüyle ilgili zaten vekillere bilgi verilmişti. Yine de görevimden ayrılmam doğru bir karar olur." 

Hatasının farkına varır varmaz bunu hızlı bir şekilde resmi kanallara bildirdiğini kaydeden Braverman, konumu itibarıyla yapacağı en doğru şeyin istifa etmek olduğunu belirtti.

Suella Braverman, "Hata yapmamışım gibi davranmak, yaptığımız hatayı herkes görmüyormuş gibi göreve devam etmek ve her şeyin sihirli bir değnekle düzeleceğini umut etmek doğru bir siyaset değildir. Bir hata yaptım, tüm sorumluluğu kabul ediyorum ve görevimden ayrılıyorum." dedi. 

Truss hükümetini eleştirdi

Mektubunda, ayrıca, Başbakan Truss hükümetinin gidişatı hakkında derin endişeleri olduğunun altını çizen Braverman, hükümetin seçmenlere vaat ettiği şeyleri yerine getirmediği yorumunda bulundu.

Braverman, bakanlığa atanmadan önce İngiltere Başsavcısı olarak görev yapıyordu.

Shapps atandı

Öte yandan, Başbakanlık Konutu 10 Numara tarafından gerçekleştirilen açıklamada, istifa eden Braverman'ın yerine, Grant Shapps'in getirildiği bildirildi. 


(Shapps)

Yorumlar (0)