İngiltere'de eylemciler karakolu bastı

İngiltere’nin Bristol şehrinde protestocular, polis karakoluna saldırıda bulundu.

DÜNYA 22.03.2021, 09:55 22.03.2021, 14:17
İngiltere'de eylemciler karakolu bastı

İngiltere'de polise eylemlere müdahale için daha fazla yetki veren yasa tasarısına karşı çıkan eylemcilerin düzenlediği gösteriler nedeniyle kent yangın yerine döndü.

Yüzlerce gösterici karakola yürüdü

Söz konusu yasa tasarısına karşı çıkan eylemciler Bristol şehir merkezinde bir araya gelerek Bridewell Polis Karakoluna doğru harekete geçti.

Karakola ulaşan göstericilere polis müdahale etti. Polisin müdahalesine direnen göstericiler karakolun camlarını kırarken polislere ise havai fişeklerle saldırdı. Eylemciler ayrıca iki polis minibüsünü ise ateşe verdi.

1 polis ağır yaralandı

Bristol’da meydana gelen olaylar sebebiyle 1 polis memurunun kol ve kaburgalarının kırıldığı açıklandı.

Olayları korkunç olarak nitelendiren İngiltere ve Galler Polis Federasyonu Başkanı John Apter ise, olayları bazı polis memurlarının ağır yaralandığını, polis araçlarının ateşe verildiğini ve bir polis karakolunun ise göstericiler tarafından saldırıya uğradığını aktardı.

Karşı çıkılan tasarı nedir?

Göstericilerin karşı çıktığı söz konusu tasarının yasalaşması durumunda emniyet güçleri, protestolar için başlama ve bitiş saatleri belirleyebilecek.

Belirli bir gürültü derecesi belirlenerek bu gürültünün işyerlerini rahatsız etmesi halinde protestolara müdahale edilebilecek.

 Ayrıca bu yasaya karşı çıkanlara 10 yıla kadar hapis ya da para cezası uygulanabilecek.

Yorumlar (0)