İngiltere'de erken seçimin yolu açıldı!

İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Başbakan Johnson'un getireceği erken seçim teklifini kabul edeceğini söyledi.

DÜNYA 29.10.2019, 14:06 29.10.2019, 14:36
İngiltere'de erken seçimin yolu açıldı!

İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Başbakan Boris Johnson'un erken seçim teklifini, anlaşmasız Brexit ihtimali ortadan kalkana kadar kabul etmeyeceğini söylemişti.

Corbyn, Salı günü yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin (AB) Brexit sürecini 31 Ocak 2020'ye kadar uzatarak anlaşmasız Brexit'i engelleyen "koşulların sağlandığını", böylelikle Avam Kamarası'na getirilecek erken seçim önerisini partisinin kabul edebileceğini söyledi. Böylelikle hükümet teklifini yapar ve kamaradan kabul görürse, İngiltere 12 Aralık'ta erken seçimlere hazırlanacak.

"En iddialı ve radikal kampanyayı başlatacağız"

İngiltere'de ana muhalefet partilerinin, iktidara geldiklerinde yapacaklarını göstermek ve hükümeti yakından takip etmek amacıyla kurdukları denetleme mekanizması olan "gölge kabine"sine konuşan ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, "Bir seçime hazır olduğumuzu ve erken seçime desteğimizin anlaşmasız Brexit ihtimalinin ortadan kalkmasına bağlı olduğunu hep söyledim. AB'den Brexit sürecinin 31 Ocak'a kadar uzatıldığını da duyduğumuza göre anlaşmasız Brexit ihtimali ortadan kalkmış, koşullarımız sağlanmış durumda. Böylelikle, ülkemizin şu ana kadar gördüğü en iddialı ve radikal değişim kampanyasını başlatacağız" şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)