İngiltere'de dev şirketlerden koronavirüs mesaisi!

İngiltere, aralarında Ford, Airbus ve Rolls-Royce'un da bulunduğu bir konsorsiyuma yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 10 bin suni solunum cihazı siparişi verdi.

DÜNYA 29.03.2020, 17:06 29.03.2020, 17:15
İngiltere'de dev şirketlerden koronavirüs mesaisi!

Dünyadaki hükümetler, sağlık kuruluşlarındaki suni solunum cihazlarının sayısını artırmaya çalışıyorlar. Bu cihaz ileri seviyedeki Covid-19 hastalarının da gösterdiği komplikasyonlardan biri olan akciğer yetmezliği çeken kişilerin bakımı için hayati önem teşkil ediyor.

İngiltere Kabine Ofisi Bakanı Michael Gove, bugün yaptığı açıklamada, İngiltere'nin kamu tarafından finanse edilen Ulusal Sağlık Hizmeti'nin (NHS) yaklaşık 8 bin suni solunum cihazına sahip olduğunu söyledi.

İngiliz hükümeti, gelecekte vaka sayısı arttığı zaman eksiklik yaşanmasını engellemek adına yerli üretimin yanı sıra özel sektör ve denizaşırı tedarikçilerle yapılan anlaşmalar yoluyla kapasiteyi artırmaya çalışıyor.

Gove, "(elektrikli süpürge şirketi) Dyson ile bir anlaşma yaptık, bu da -tüm uygun testleri geçmesi koşuluyla- ek bir 10 bin suni solunum cihazına sahip olabileceğimiz anlamına geliyor" diyerek cihaz kapasitesinin artırılabileceğini kaydetti.

Birçok şirketin bu süreçte yanlarında olduğunu belirten Gove, “Mclaren'den Rolls-Royce'a ve diğerlerine kadar, mevcut suni solunum cihazı kapasitesini artırmak amacıyla sarf edilen ulusal çabaya katılmak için üretim şeklini değiştiren başka şirketler var.” ifadesini kullandı.

McLaren, Formula 1 otomobil yapımı fabrikasında gerçekleşen veri ve elektronik operasyonlarının, bileşenler yapmak da dahil olmak üzere krize yardımcı olmak için bir dizi görevi yerine getirdiğini söyleyerek, "McLaren Otomotiv, talebi karşılamak için mevcut cihazların üretimini çoğaltmayı ve genişletmeyi kolaylaştırıyor. McLaren, suni solunum cihazlarının klinik ortamlarda kullanılmak üzere sabitlendiği arabaları tasarlıyor.” açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar (0)