İngiltere'de başbakan kim olacak?

İngiltere'de Brexit sürecinin yıpratıcı etkisi, Başbakan Theresa May'i istifaya götürdü. Peki istifa kararı veren May'in yerine kim geçecek?

DÜNYA 24.05.2019, 19:02
İngiltere'de başbakan kim olacak?

İngiltere Başbakanı Theresa May, 7 Haziran’da istifa edeceğini duyurdu. İstifa kararı sonrası Muhafazakar Parti, yeni lideri seçmek için 10 Haziran’da çalışmalara başlayacak.

YENİ LİDER AĞUSTOS'A KADAR SEÇİLECEK

İngiliz medyası, haziran ayının bitimine kadar aday sayısının ikiye indirilmek istendiğini yazdı. Ağustos ayının başına kadar da yeni liderin seçileceği tahmin ediliyor.

Theresa May’in istifa edeceğini duyurmasıyla birlikte adaylar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Brexit referandumunu artık bir başka lider ile sonlandırmak gerektiğini aktaran Dışişleri Bakanı Hunt, Farnham Herald isimli bir gazeteye yaptığı açıklamada, "Adaylığıma ilişkin açıklamayı uygun zamanda yapacağım." ifadesini kullandı.

Adaylardan biri ise Muhafazakar Parti parlamenterlerinden Graham Brady! BBC’nin iddialarına göre Brady, yakın zamanda kararını verecek. 

2018 yılının temmuz ayında May’in Brexit politikasına eleştiri getiren Boris Johnson, Dışişleri Bakanlığı görevinden ayrılmıştı.

DAHA ÖNCE ADAYLIKLARINI KOYAN 3 KİŞİ

Daha önce ise Esther McVey, 2018 yılının Kasım ayında Çalışma ve Emeklilik Bakanlığı görevinden istifa etmişti. Uluslararası Kalkınma Bakanı Rory Stewart da aynı gerekçeyle görevinden ayrılmıştı. Bu üç isim de başbakanlık için aday olduklarını belirtmişti.

Yorumlar (0)