İngiltere'de aşı tedirginliği: "Kraliçe Elizabeth devreye girmeli"

İngiltere hükümet danışmanı Heidi Larson, aşı karşıtı gösterilerin yükseldiği ülkede Kraliçe'nin devreye girerek bu sorunu çözebileceğini söyledi.

DÜNYA 19.10.2020, 00:35
İngiltere'de aşı tedirginliği: "Kraliçe Elizabeth devreye girmeli"

İngiltere, korona aşısına dair endişeleri gidermenin yollarını arıyro.

Hükümet Danışmanı Profesör Heidi Larson, Kraliçe Elizabeth’e korona aşısına ilişkin yanlış bilgilerin ortadan kaldırılmasına yardım etmesi için çağrı yapılabileceğini kaydetti.

Larson, korona aşısına ilişkin güvenlik konusundaki endişelerin artış göstermesiyle aşının reddedilmesinden korktuğunu ifade etti.

Aşı karşıtlığı her geçen gün artıyor

İngiltere’de geçtiğimiz temmuz ayında sonuçları paylaşılan bir araştırmaya göre, her 6 kişiden bir tanesi, korona aşısı bulunsa dahi yaptırmayacağını söylüyor.

İngiliz basını tarafından sosyal medya üzerinde aşı karşıtlığının her geçen gün arttığına dikkat çekiliyor.

Aşı için kraliçe ikna edebilir

Heidi Larson, korkuları gidermeye dair Kraliçe Elizabeth’i işaret edip, 94 yaşında olan ismin İngiliz vatandaşlarını aşıya ikna edebileceğine ilişkin görüşünü paylaştı.

Aşı Güven Projesinin kurucu direktörü Larson, fikrinin akıllıca olduğunu söyleyerek, “Gördüğüm bir şey varsa, bu da kraliçeye olan güvendir.” ifadelerini kullandı.

Heidi Larson

Kraliçe’ye aşı yapılacak mı?

Fakat Larson, Kraliçe’nin aşı olacağına ilişkin hiçbir garantinin olmadığını söyleyerek buna Kraliyet Ailesi tarafından karar verileceğini ifade etti.

İngiltere’de koronavirüs…

Koronavirüs salgınından dolayı İngiltere’de şimdiye dek 705 bin 428 vaka tespit edildi. 43 bin 579 can kaybı kaydedildi.

Yorumlar (0)