İngiltere'de 3 sene önce gerçekleşen kimyasal saldırıda üçüncü Rus ajanın kimliği belli oldu

İngiltere'de 2018 yılında gerçekleşen eski Rus ajanın zehirlenmesi olayında adı geçen üçüncü Rus casusun kimliği açığa çıktı

DÜNYA 21.09.2021, 17:31 21.09.2021, 17:38
İngiltere'de 3 sene önce gerçekleşen kimyasal saldırıda üçüncü Rus ajanın kimliği belli oldu

Yapılan açıklamaya göre, İngiltere'deyken Sergey Fedotov takma adını kullanan Denis Sergeev isimli şahıs, eski Rus casusu Sergey Skripal, kızı Yulia ve eski polis memuru Nick Bailey'i öldürmeye teşebbüs etmekle suçlandı.

Sergeev'e, 3 cinayete teşebbüsün yanı sıra Sergey Skripal'i öldürmeye yönelik komplo kurmak, Yulia Skripal ve Nick Bailey'e ağır bedensel zarar vermek, kimyasal silah bulundurmak ve kullanmak da dahil olmak üzere toplamda 7 suç yönetildi.

Polis, Denis Sergeev'in yanı sıra daha önce kimlikleri tespit edilen diğer 2 saldırgan Aleksandr Mişkin ve Anatoliy Çepiga'yı Rus askeri istihbarat servisi GRU ile ilişkisi olduğunu ortaya çıkaran kanıtlar bulduklarını duyurmuştu.

Peki ne olmuştu?

Eski bir çifte ajan olan Sergei Skripal ile kızı Yulia Skripal, 4 Mart 2018'de İngiltere'nin Salisbury kentinde zehirlenmişti. Saldırıda Noviçok adı verilen çok güçlü bir sinir gazının kullanıldığı tespit edilirken hem Sergei Skripal ile kızı hem de olayı soruşturan polis memuru Nick Bailey, hastanede kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Yorumlar (0)