İngiltere Churchill heykelini koruma altına aldı

İngiltere ABD'nin ardından başlayan ırkçılık karşıtı protestolarda hedef haline gelen eski başbakan Winston Churchill'in heykelini koruma altına aldı.

DÜNYA 12.06.2020, 22:20
İngiltere Churchill heykelini koruma altına aldı

ABD'de siyahi George Floyd'un polis şiddetiyle yaşamını yitirmesinin ardından başlayan ırkçılık karşıtı gösteriler önce ABD ardından ise Avrupa'ya yayıldı ve hala devam ediyor.

İngiltere'de yapılan gösterilerde protestocular tarafından İngiliz köle tüccarları ve ırçı dünya görüşüne sahip tarihi isimlerinin heykelini yıkmayı sürdürüyor.

Geçtiğimiz haftalarda köle tüccarının heykelinin protestocular tarafından yıkılıp nehre atılmasının ardından şimdi ise Churchill heykeli tehlike altında.

Winston Churchill heykeli koruma altına alındı

İngiltere tarihinde önemli bir yeri bulunan Winston Churchill'in de heykeline çeşitli saldırılar gerçekleştirilince alınan tedbirler dahilinde başbakanlık önünde bulunan şehitler anıtı ve Trafalgar Meydanı'nda yer alan Kral 2. James ve George Washington'a ait olan heykeller de plakalarla çevrildi.

Ülkede iki dönem başbakanlık yapan Churchill heykekilinin de üzerine geçtiğimiz günlerde "O bir ırkçıydı" yazılmasının ve saldırılar olmasının ardından heykel metal plakalarla koruma altına alındı.

Boris Johnson: Olay utanç verici!

Churchill'in heykelinin tahribatı bazı kesimler tarafından hoş karşılanmadı. Bu olaya tepki gösterenlerden birisi de İngiltere Başbakanı Boris Johnson oldu.

Johnson resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Churchill'in Parlamento Meydanı'nda bulunan heykelinin onun İngiltere başta olmak üzere tüm Avrupa'nın faşist ve ırkçı bir tiranlıktan koruma başarısı olduğu hatırlatıcısı olduğunu kaydederek anıtın saldırı riskinin bulunmasının saçma ve utanç verici olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)