İngiltere Brexit sikkesini açıkladı

İngiltere'de Avrupa Birliğinden (AB) çekilmeye başladığı gün yeni bir 50 cent dolaşıma girecek. Bazıları söz konusu sikkenin ihtilaf yarattığını düşünüyor.

DÜNYA 27.01.2020, 09:34
İngiltere Brexit sikkesini açıkladı

İngiliz hükûmeti, üzerinde Avrupa Birliğinden (AB) ayrılığın belirtileceği yeni bir 50 centlik sikke çıkarılacağını açıkladı. Madeni para, "tüm uluslarla barış, refah ve dostluk" yazısını taşıyor. 

Maliye Bakanı Sajid Javid, "Avrupa Birliğinden ayrılmak tarihimizde bir dönüm noktasıdır ve bu para bu yeni bölümün başlangıcını işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Sikkelerin yaklaşık 3 milyonu Cuma gününden başlayarak İngiltere genelinde dolaşıma girecek ve yıl içinde 7 milyon sikke daha eklenecek.

Birçok kişi ise böyle ayrılık olayını bir hatıra parası ile kutlayan hükûmet hakkında sosyal medyada öfkelerini dile getiriyor.

Daha önce 2 kez ertelenmişti

Maliye Bakanlığı, AB'den ayrılığın nasıl yapılacağı konusunda bir anlaşmaya varılmadığı ve iç parlamentoda konsensüs sağlanamadığı için hatıra Brexit paralarının basılmasını iki kez geri itmişti.

İngiltere ve AB'nin ayrılık anlaşmasının nihai şartlarını müzakere edeceği bir geçiş döneminin 2020 sonuna dek süreceği ifade ediliyor.

Yorumlar (0)