İngiltere Başbakanı, yoğun eleştiriler sonrasında karantinaya girdi 

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak’ın Covid-19 pozitif çıkmasının ardından çalışmasına devam edeceğini açıklayan Başbakan Boris Johnson, yoğun eleştiriler sonrasında kendisini karantinaya aldı. 

DÜNYA 19.07.2021, 09:22 19.07.2021, 15:09
İngiltere Başbakanı, yoğun eleştiriler sonrasında karantinaya girdi 

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak’ın Covid-19 test sonucu dün yayınlandı ve pozitif olduğu açıklandı. Son bir hafta içinde Maliye Bakanı ile temas içinde olan Başbakan Boris Jonson da kendisini 10 günlük karantinaya aldı. 



Tüm ulusal yönergelere uyacak 

Hükümet, Sunak ve Johnson’ın tecrit edilmesi yerine pilot programda kalmalarını ve çalışmalara devam edeceklerini belirtmişti. Bunun üzerine halk, yetkililer için eleştirilerde bulunmuştu. Hükümet, yoğun baskı sonrasında kararından vazgeçerek Sunak ve Johnson’ın ulusal tedbirlere uymasını ve kendilerini karantinaya almalarını istedi. Johnson, 10 günlük süre zarfında video konferans yolu ile toplantılarını yönetecek. 

Sunak da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda karantinaya gireceğini ve pilot programdan çıkacak video konferans yolu ile çalışmalarını devam ettireceğini aktardı. Sunak’ın ardından İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid de Covid-19 pozitif olduğunu sosyal medya hesabından duyurdu. 

Yorumlar (0)