İngiltere Başbakan Johnson'a 'yalancı' diyen milletvekili, oturumdan kovuldu

İngiltere Parlamentosunda konuşan İşçi Partisi milletvekili Dawn Butler, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı yalancılıkla itham edince parlamento oturumundan kovuldu. 

DÜNYA 24.07.2021, 10:50 25.07.2021, 14:32
İngiltere Başbakan Johnson'a 'yalancı' diyen milletvekili, oturumdan kovuldu

Dawn Butler, İngiliz Parlamentosu Avam Kamarası'ndaki konuşmasında, Johnson'ın "pandemiyle birlikte ciddi hastalık ile ölüm arasındaki bağın koptuğuna" yönelik sözlerine eleştiriler getirerek, bunun, Kovid-19 salgını sürecinde çok tehlikeli bir ifade olduğunu dile getirdi.

“Bize ve halka birçok defa yalan söyledi”

Başbakan Johnson'ın doğruları söylemediğini, milletvekillerine ve halka defalarca yalan söylediğini ifade eden Butler, bu durum sebebiyle hayal kırıklığına uğradığını kaydetti.

Sözlerini düzeltmesi istendi

Bu sözler üzerine parlamentoyu yöneten Meclis Başkan Vekili Eleanor Laing, Butler’dan Başbakan Johnson hakkında kullandığı sözleri düzeltmesini istedi.

Israr etti, oturumdan çıkarıldı

Bu talep üzerine Butler, meclis başkan vekiline, "Hangisini tercih ederdiniz? Zayıflamış bir bacak mı veya kopmuş bir bacak mı? Başbakan birçok kez parlamentoya yalan söyledi biliyorsunuz. Yalan söyleyenin değil, yalancının kim olduğunu ifade edenin burada başının belaya girmesi çok komik." sözleriyle yanıt verdi.

"Parlamentoda birilerinin doğruları söylemesi gerekiyor." sözlerini kullanan ve Başbakan’a ilişkin "yalancılık" suçlamasını düzeltmeyi reddeden Butler, meclis başkan vekili tarafından oturumdan çıkarıldı.

Yorumlar (0)