İngiltere akaryakıt sorununu günler geçmesine rağmen çözemedi

İngiltere'de Petrol Perakendecileri Derneği (PRA) bugün bir açıklama yaparak tüm dünya basınının da yakından takip ettiği akaryakıt tedarik sorununun ülkenin güneydoğusunda bulunan yerleşim bölgeleri ile Londra’da hala sürdüğünü, ancak diğer bölgelerde sorunun nispeten sona erdiğini açıkladı.

DÜNYA 04.10.2021, 17:18
İngiltere akaryakıt sorununu günler geçmesine rağmen çözemedi

Yapılan açıklamaya göre Londra’da bulunan benzin istasyonlarının beşte birinden fazlasında hala akaryakıt bulunmuyor. Galler, İskoçya ve diğer iç bölgelerde ise akaryakıt krizinin sona ermeye yakın olduğu ifade edildi.   

3 Ekim tarihi itibariyle sorunlu bölgelerde depoların %22’si boş. Diğer iç bölgelerde ise akaryakıt oranının yüzde 6 seviyelerinden daha az oranlara düştüğü kaydedildi.

Büyük bir hayal kırıklığı

Ülkedeki 5500 benzin istasyonunun resmi temsilcisi olan İngiltere'de Petrol Perakendecileri Derneği başkanı Brian Madderson konuyla ilgili olarak “Yakıt hala Londra’ya ve güneydoğu kısımlarda yerlerine ulaşamıyor” sözlerini sarf etti. Ve akaryakıt tedarik problemine tüm paydaşlarla birlikte bir çözüm bulamamış olmalarından dolayı hayal kırıklığı yaşadığını da vurguladı.

İngiltere’de başbakanlık görevini sürdüren Boris Johnson da hafta sonunda; bugünlerde gün yüzüne çıkan nakliye sektöründeki sıkıntının çok önceden beri bildiklerini ve tedarik zincirinde yaşanan bu sorunların Noel zamanına kadar devam edebileceğine dikkat çekmişti.

 Asker devreye girdi

Alınan son bilgiye göre de; İngiltere'de silahlı kuvvetler personelinin yaşanan bu sıkıntıyı bir an önce giderebilmek amacıyla bugünden itibaren benzin istasyonlarına akaryakıt taşımaya başladığı da öğrenildi.

İngiliz hükümetinin yaptığı açıklamaya göre 200 kadar asker, akaryakıt istasyonları üzerindeki baskıyı hafifletmek için ‘geçici’ de olsa destek sağlıyor.

Arnavutluk'tan yardım eli

Öte yandan Arnavutluk, akaryakıt krizinin tam ortasında olan İngiltere’ye destek olmak için, bu ülkede yaşayan vatandaşlarının ücretsiz olarak çalışmaya hazır olduğunu açıkladı.

Ülkede Brexit ve daha sonrada salgın nedeniyle oluşan sürücü sıkıntısı nedeniyle zor günler yaşıyor. Neredeyse her istasyonda var olan kuyruklar halkta panik havası estirirken marketlerde de gıda raflarının boş kaldığı göze çarpıyor.

Yorumlar (0)